!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Είναι λυπηρό και παράλληλα εξοργιστικό η στάση κάποιων συναδέλφων καθώς και η τοποθέτηση του Συλλόγου Πελοποννήσου οι οποίοι απ’ ότι διαφαίνεται ο μοναδικός σκοπός τους είναι η διάσπαση των Σωματείων και η δημιουργία εντυπώσεων. Γιατί πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς τη στάση τους και μάλιστα στο πιο κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη της εργασίας μας?
Κατ ’αρχήν προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων, σας αναφέρουμε τα εξής:
Το υπάρχον Συντονιστικό δημιουργήθηκε εκ νέου με την πρωτοβουλία κάποιων Σωματείων, γιατί για όσους δεν γνωρίζουν προϋπήρχε με άλλη συγκρότηση και διαλύθηκε εξ’αιτίας κάποιων συναδέλφων που ήταν μέλη και «κόπτονται σήμερα», με μοναδικό στόχο να το ξαναδιαλύσουν.
Αλλά στο δια ταύτα…… Η σημερινή ομάδα του «άτυπου» επί της ουσίας συντονιστικού το οποίο όμως αποδέχονται όλοι οι πολιτικοί φορείς ,δεν φυτρώσε… έχει  εκλεγεί μέσα από τα Σωματεία!  Και η πλειοψηφία είναι Πρόεδροι Σωματείων!
 Η ομάδα λοιπόν αυτή έδωσε τα μέγιστα των δυνατοτήτων της  εδώ και 3-4 χρόνια και κυρίως το τελευταίο διάστημα, με όλες τις πολιτικές εξελίξεις που συμβαίνουν στη χώρα μας, θυσιάζοντας  τα μέλη της πολλές ώρες από την προσωπική τους ζωή τις οικογένειες τους αλλά και επιβαρύνοντας οικονομικά και την τσέπη τους, διότι όπως γνωρίζετε τα οικονομικά των Σωματείων είναι σε άθλια κατάσταση.
Παρ’ όλα αυτά ουδέποτε   διαμαρτυρηθήκαμε και πάντα είμαστε στην πρώτη γραμμή και προς όλες τις κατευθύνσεις για να πετύχουμε τα καλύτερα για την εργασία μας.
Και μέχρι ώρας τα καταφέραμε! Μπορεί όχι με τον τρόπο που όλα τα Σωματεία θέλουμε, δηλαδή να δοθεί οριστική λύση και τακτοποίηση των εργαζομένων σε μόνιμη βάση, αλλά ωστόσο εξακολουθούμε να είμαστε στην εργασία μας, τη διαφυλάξαμε με κάθε τρόπο κάτω από τη πιο δύσκολη συγκυρία που διανύουμε ως χώρα!
Παράλληλα η ομάδα αυτή φροντίζει για την ενημέρωση όλων των εργαζομένων διαδικτυακά μέσω των blogs κάτι για το οποίο βέβαια δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε μιας και η ενημέρωση θα μπορούσε να γίνει αποκλειστικά και μόνο στις Συνελεύσεις των Σωματείων.
Ωστόσο το κάνουμε για να ενημερώνονται και συνάδελφοι όπου δεν έχουν Σωματείο στην περιοχή τους.
Και το κάνουμε χωρίς κάποιο οικονομικό όφελος (μέσω των διαφημίσεων στα blogs) διότι κάποιοι με την καχυποψία που τους διακρίνει, μπορεί να ισχυρίζονται και αυτό.
Για όλα αυτά λοιπόν που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, δεν περιμένουμε τα εύσημα, αλλά τουλάχιστον, μία αναγνώριση για τον κόπο τον χρόνο που έχουμε αφιερώσει καθώς και την ψυχολογική πίεση που έχουμε υποστεί με όλα αυτά.
Και για να έρθουμε στο παρόν! Ζητήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας αυστηρά μία πενταμελή επιτροπή από τα μέλη του Συντονιστικού διότι όπως καταλαβαίνετε δεν είναι δυνατόν να είμαστε 15-17 άτομα στις συναντήσεις συν οι αρμόδιοι φορείς.
 Αυτό πρακτικά  σημαίνει ότι έπρεπε τα μέλη του Συντονιστικού να επιλέξουν άμεσα πέντε άτομα κάτι που και για μας ήταν δύσκολο, έπρεπε όμως να γίνει.
Και επειδή η επιλογή ήταν δύσκολη μπήκαν κάποια κριτήρια όπως η παλαιότητα και η συχνότητα των μελών στις συνεδριάσεις του συντονιστικού, καθώς επίσης και η δέσμευση ότι τα μέλη της επιτροπής θα πρέπει να είναι κάθε δεκαπέντε μέρες ή και συχνότερα αν χρειαστεί στις συναντήσεις με το Υπουργείο.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν το πιο νέο μέλος στην ομάδα του Συντονιστικού ήταν ο εκπρόσωπος του Συλλόγου της Πελοποννήσου, που σημειωτέον  στις τελευταίες συναντήσεις του Συντονιστικού και κυρίως στην κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού ήταν απών. Στη θέση του έρχονταν άλλα άτομα εξουσιοδοτημένα από το σύλλογό τους. Που λοιπόν το παράλογο?
Και για να έρθουμε στην επιτροπή! Η επιτροπή αυτή που τόσο «θόρυβο» προκάλεσε, ο ρόλος της θα είναι να μεταφέρει τις θέσεις των Σωματείων στους αρμόδιους φορείς, και αντίστροφα να ενημερώνει τα Σωματεία μέσω των εκπροσώπων τους στη Συντονιστική ομάδα, για τις προθέσεις του Υπουργείου ώστε τα Σωματεία να παίρνουν αποφάσεις για το τι θα πράξουμε.
Καμιά λοιπόν ευθύνη για να εξηγούμαστε και καμιά απολογία δεν έχουμε να δώσουμε ως επιτροπή για τις όποιες εξελίξεις. Η προσπάθεια θα είναι συλλογική και απ’ όλους και η ίδια βαρύτητα αναλογεί σε όλους μας! Ούτε πολιτικοί παράγοντες είμαστε, ούτε υπουργοί, ούτε εργατοπατέρες που πάμε να κάνουμε κάποιες κρυφές συμφωνίες κάτω απ’ το τραπέζι!
Τώρα, αν κάποιο Σωματείο θέλει να διαφοροποιηθεί και να μη συμμετέχει στην όλη προσπάθεια του Συντονιστικού ή θεωρεί ότι θέλει να  χαράξει δική του πορεία, είναι δικαίωμα του. Αρκεί να το δηλώσει και μπορεί να αποχωρήσει!
Όσον αφορά την επιλογή των ατόμων της ομάδας του Συντονιστικού, επειδή τέθηκε και αυτό, σας ενημερώνουμε ότι η επιλογή των ατόμων της Συντονιστικής ομάδας έγινε από τα Σωματεία τους! Δεν φύτρωσε όπως ήδη έχει αναφερθεί, αν κάποιοι θεωρούν  τα μέλη της  ζιζάνια!
Συνήθως η ομάδα του Συντονιστικού έχει ως κανόνα να μην απαντά σε κακοπροαίρετα σχόλια που γίνονται, ας μου επιτραπεί η έκφραση από «άσχετους» και «κακόβουλους» συναδέλφους που εκ του ασφαλούς κάνουν σχόλια καθισμένοι μόνιμα στην αναπαυτική πολυθρόνα τους!
Το να μας χαρακτηρίζουν όμως  απαράδεκτους και ανέντιμους, το λιγότερο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι τελικά υπάρχει μεγάλη ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ σε κάποιους, και φυσικά τους επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς που με τόσο ευκολία ξεστομίζουν!
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Σοφία Κολιζέρα 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.