!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: ΑΔΕΙΕΣ















 Κανονική ‘Αδεια
Χρήση αδείας δικαιούται κάθε εργαζόμενος που έχει συμπληρώσει 1 χρόνο εργασίας συνεχούς απασχόλησης στην ίδια επιχείρηση.
Το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο οφείλει ο εργοδότης να χορηγήσει την πρώτη άδεια στο μισθωτό, έχει ως σημείο εκκίνησης την πρώτη ημέρα απο τη συμπλήρωση, εκ μέρους του μισθωτού, προϋπηρεσίας ενός έτους στην επιχείρηση και ανώτερο χρονικό όριο χορήγησης την 31/12 του επόμενου, απο την πρόσληψή του, έτους.
Η επόμενη (δεύτερη) άδεια οφείλεται στο μισθωτό, με την προϋπόθεση φυσικά ότι εξακολουθεί να είναι απασχολούμενος στην ίδια επιχείρηση, απο τις 1/1 εως τις 31/12 του αμέσως επόμενου έτους απο τη χορήγηση της πρώτης άδειας.
Με τον ίδιο τρόπο και μέσα στα ίδια χρονικά πλαίσια (απο 1/1 εως 31/12) χορηγείται η τρίτη άδεια κλπ.
Πίνακας ημερών αδείας μισθωτών
Χρόνος εργασίας
στον ίδιο
εργοδότη
Ημέρες αδείας
με 5νθήμερη εργασία
Ημέρες αδείας
με 6ήμερη εργασία
1 έτος2024
2 έτη2125
3 εως 10 έτη2226
Πάνω απο 10 έτη2530
Οι εργαζόμενοι που έχουν συμληρώσει υπηρεσία δέκα (10) ετών στον ίδιο εργοδότη ή προϋπηρεσία δώδεκα (12) ετών σε οποιονδήποτε εργοδότη και με οποιαδήποτε σχέση εξαρτημένης εργασίας, δικαιούνται άδεια πέντε (5) εβδομάδων, δηλαδή τριάντα (30) εργάσιμων ημερών, αν εργάζονται 6ήμερο ή είκοσι πέντε (25) εργάσιμων ημερών, αν εργάζονται 5νθήμερο.
Ως ημέρες αδείας υπολογίζονται μόνο οι εργάσιμες ημέρες. Δεν συμπεριλαμβάνονται δηλαδή στις ημέρες οι Κυριακές και αργίες, καθώς και οποιαδήποτε άλλη μη εργάσιμη ημέρα του μισθωτού (π.χ. Σάββατο), οι οποίες εμπίπτουν στο χρονικό διάστημα στο οποίο ο μισθωτός κάνει χρήση της αδείας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.