!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΣΣ


Την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Πανελλήνιου συντονιστικού των ΒΣΣ με το Υπουργείο Εργασίας στην οποία μετείχαν επίσης υπηρεσιακοί από το Υπουργείο Εσωτερικών, Εργασίας, η Αντιπεριφερειάρχης Ν.Αττικής, ο Γεν. Γραμματέας Πρόνοιας και εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ. 
Σε πρώτη φάση έγινε μία ανάλυση περί των κοινωνικών επιχειρήσεων και του κατ' οίκον φροντίδας ηλικιωμένων.
Εκφράστηκαν διάφορες απόψεις απ' όλες τις πλευρές τις οποίες θα ενημερωθείτε αναλυτικά από τα Σωματεία σας. Θα ακολουθήσουν άμεσα και άλλες συναντήσεις με το Υπουργείο, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία για εξεύρεση λύσης της διασφάλισης των εργαζομένων, επειδή μέχρι στιγμής δεν ειπώθηκε κάποια συγκεκριμένη  πρόταση από πλευράς Πολιτείας.
 Για το λόγο αυτό επιλέγει ομόφωνα πενταμελή επιτροπή από το Πανελλήνιο Συντονιστικό  μετά από απαίτηση του Υπουργείου Εργασίας,  η οποία θα μπορεί να παραβρίσκεται ανελλιπώς  στις συναντήσεις που θα ακολουθήσουν.
 Σήμερα 23/10/2012 συνεδρίαζε το ΔΣ της ΚΕΔΕ όπου ένα από τα θέματα τους ήταν το ΒΣΣ. όπου παραβρέθηκε και πάλι το Παν.Συντ. των ΒΣΣ. Εκφράστηκε η δυσαρέσκεια της ΚΕΔΕ κυρίως όσον αφορά τα κριτήρια των ωφελουμένων για το κατ' οίκον φροντίδας ηλικιωμένων του ΙΚΑ, και έθεσαν θέμα σχετικά με τη μη διασφάλιση του προσωπικού όπως έχουν τα πράγματα. 
Τάχθηκαν στην αλλαγή των κριτηρίων (ηλικία-εισόδημα) προκειμένου να υπάρχουν και ωφελούμενοι. Όσον αφορά τους εργαζόμενους η πρόταση από πλευράς του Προέδρου της κοινωνικής πολιτικής της ΚΕΔΕ, είναι η εξασφάλιση συγχρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ και παρ' ότι από τα αρμόδια υπουργεία την έχουν αποκλείσει, ισχυρίζεται πως είναι εφικτή. Τάχθηκε επίσης και οποιασδήποτε άλλης  πρότασης που να εξασφαλίζει τους εργαζόμενους και ζήτησαν συνεργασία με τα Σωματεία.
Έγινε επίσης συνάντηση του Συντονιστικού με την Αντιπεριφερειάρχη του Ν.Αττικής όπου ανέφερε ότι θα στηρίξει το ΒΣΣ και τη διασφάλιση των εργαζομένων με κάθε τρόπο.
 Περισσότερη ανάλυση στα κατά τόπους Σωματεία σας όπου  θα ενημερωθείτε λεπτομερώς από τα Προεδρεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.