!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Παρατείνονται μέχρι 31/12/13 τα ΚΗΦΗ και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας



Για ένα επιπλέον χρόνο, μέχρι τις 31/12/13, παρατείνονται τα προγράμματα για τα «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» (ΚΗΦΗ) και τα «Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας», όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Οι 68 δομές ΚΗΦΗ εξυπηρετούν σήμερα 1.521 ηλικιωμένους, ενώ οι εργαζόμενοι ανέρχονται σε 276. Tα 43 Κέντρα Διημέρευσης εξυπηρετούν 1.176 άτομα με αναπηρίες και απασχολούν 460 εργαζόμενους.
Έτος αξιολόγησης για τα ΚΗΦΗ το 2013
«Στην καρδιά της σφοδρότερης οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, η κυβέρνηση πρωτοστατεί στον πόλεμο κατά της φτώχειας στηρίζοντας με ότι δυνάμεις διαθέτει τις κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται σκληρά. Το υπουργείο Εσωτερικών μαζί με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας βγαίνουν μπροστά σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Σήμερα αποφασίσαμε την περαιτέρω χρηματοδότηση για το 2013 των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας μέχρι το τέλος του επόμενου έτους που θα είναι και έτος αξιολόγησής τους. Μέσα από αυτές τις δομές στηρίζουμε ηλικιωμένους ανθρώπους και άτομα με αναπηρία που έχουν πραγματικά ανάγκη το κοινωνικό κράτος», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
«Θέλω να τονίσω ότι η χρηματοδότηση των δυο αυτών προγραμμάτων εξασφαλίστηκε μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ( ΕΚΤ) ενώ το 2013 θα είναι έτος αξιολόγησης αυτών των δομών από φορείς του Υπουργείου Εργασίας», είπε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.