!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Αύριο η υπογραφή για 50 εκατ. ΣΑΤΑ σε δήμους

 



Στην ικανοποίηση του αιτήματος των δημάρχων για την καταβολή των υπολοίπων από τα 199 εκατ. ΣΑΤΑ και τα 109 εκατ. ΠΟΕ προχωρά η κυβέρνηση, αρχής γενομένης από αύριο.
Όπως τονίστηκε σήμερα από πλευράς κυβέρνησης στο προεδρείο και στους επικεφαλής των παρατάξεων του δ.σ. της ΚΕΔΕ, αύριο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα υπογράψει την απόφαση για την καταβολή των 50 εκατ. ευρώ από τα 199 εκατ. της ΣΑΤΑ. Τα υπόλοιπα 149 εκατ. ευρώ ΣΑΤΑ συν τα 109 εκατ. ΠΟΕ θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Ωστόσο, δε δεσμεύθηκε για το 12 δωδεκατημόριο, την καταβολή δηλαδή των 97 εκατ. ευρώ ΚΑΠ Δεκεμβρίου, μέσα στο τρέχον έτος.
Στη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, όπου παρέστη και ο γενικός γραμματέας του υπουργικού Αριστείδης Μπαλτάκος, ο ΥΠΕΣ ανέφερε στους δημάρχους για το «πρόβλημα» που έχει εντοπίσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους: δεν μας έχετε στείλει εκκαθάριση για τα έτη 2009, 2010 και 2011, τους είπε, και ανακοίνωσε πως θα υπάρξει συνάντηση των συναρμόδιων υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων για να λυθεί το θέμα.
Επίσης τους είπε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πως υπάρχουν κάποια προβλήματα στην καταβολή των χρημάτων από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, αλλά αυτά θα ξεπεραστούν άμεσα, ώστε μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου να πάρουν τα 185 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη υπογραφεί (150 εκατ. ευρώ - α' δόση ΣΑΤΑ και τα 35 εκατ. ευρώ - γ' δόση ΠΟΕ), όπως επίσης και τα 50 εκατ. ΣΑΤΑ που θα υπογραφούν αύριο. Τα υπόλοιπα θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του έτους.
«Η προσπάθεια αποβλέπει στο να εκταμιευτούν όλα τα ανωτέρω ποσά εντός του 2012, ώστε να καλυφθούν τρέχουσες υποχρεώσεις των δήμων προς τρίτους, δηλαδή να τονωθεί η τοπική αγορά με μια σημαντική ένεση ρευστότητας. Ως προς το θέμα των ενισχύσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013 προς τους δήμους, διαβεβαίωσαν ότι οι προβλέψεις θα τηρηθούν στο ακέραιο», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ.
Τέλος, η ΚΕΔΕ έθεσε και όλα τα επίκαιρα θέματα που αφορούν τους δήμους όπως διαθεσιμότητα, κάλυψη των ληξιπροθέσμων οφειλών, συμψηφισμός οικονομικών υποχρεώσεων, καταστατική θέση αιρετών και ιδιαίτερα την οικονομική εξασφάλιση της λειτουργίας των κοινωνικο - προνοιακών δομών των ετών 2013-14».

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.