!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

«Στα Άκρα» Δήμαρχοι με Κυβέρνηση… για Παιδικούς & «Βοήθεια στο σπίτι»!



Ως απαράδεκτη καταγγέλλει η ΚΕΔΕ με ανακοίνωσή της, τη συμπεριφορά του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος ακύρωσε μονομερώς και χωρίς καμία προειδοποίηση προγραμματισμένη συνάντηση που επρόκειτο να γίνει την Τετάρτη το απόγευμα με το προεδρείο της Ένωσης – και ενώ ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αιρετών έξω από το υπουργείο – με αντικείμενο την αναζήτηση λύσεων για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς και για την υλοποίηση του προγράμματος Αυτεπιστασίας στους δήμους. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ είναι η εξής:

«Η ΚΕΔΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος σήμερα το απόγευμα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη έξω από το υπουργείο συγκέντρωση διαμαρτυρίας δημάρχων και ωφελουμένων πολιτών από τα κοινωνικά προγράμματα των δήμων, ακύρωσε μονομερώς και χωρίς καμία προειδοποίηση συμφωνημένη συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητείτο το κρίσιμο θέμα της συνέχισης της χρηματοδότησης των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κατ΄ οίκον φροντίδα συνταξιούχων», καθώς και η υλοποίηση του προγράμματος «Αυτεπιστασίας» στους Δήμους, που αφορά στην απασχόληση 120.000 ανέργων του ΟΑΕΔ.

Σημειωτέον ότι η συνάντηση είχε ζητηθεί με έγγραφη επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ από τις 13/12/12 και είχε επιβεβαιωθεί.

Σε μια χρονική περίοδο που η οικονομική κρίση και η ύφεση μαστίζουν την κοινωνία μας και όταν οι Δήμοι κάνουν τα πάντα προκειμένου να στηρίξουν τις οικογένειες, τους ανήμπορους και ανέργους συμπολίτες μας διατηρώντας την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, ο υπουργός κ. Γ. Βρούτσης αρνήθηκε να συναντηθεί με το προεδρείο της ΚΕΔΕ και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

Καλούμε τον υπουργό να αναζητήσει και να βρει ΑΜΕΣΑ λύσεις για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των κοινωνικών προγραμμάτων των Δήμων, που εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, γιατί όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρόκειται να συμβεί στις τοπικές κοινωνίες αν ακυρωθούν τα προγράμματα αυτά. Τότε οι ευθύνες θα βαρύνουν όλους μας, αλλά κυρίως την Κυβέρνηση».



Γ. Βρούτσης: Ουδέποτε είχε προγραμματιστεί συνάντηση


Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης ισχυρίζεται ότι ουδέποτε είχε προγραμματιστεί συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)., διευκρινίζει με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έχει κάνει συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες που αναδεικνύουν τη μέριμνα αλλά και τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για την ενίσχυση της διαθέσιμης χρηματοδότησης για τα κοινωνικά προγράμματα των δήμων της χώρας», τονίζει ο κ. Βρούτσης σημειώνοντας ότι ο ίδιος, έχει δεχτεί επανειλημμένα το προεδρείο της ΚΕΔΕ και τη Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής και ποτέ δεν αρνήθηκε να συναντηθεί εφόσον φυσικά προϋπήρξε συνεννόηση.
Ο υπουργός Εργασίας διευκρινίζει ακόμη ότι δεν μπορούσε να έχει προγραμματισθεί για σήμερα συνάντηση με την ΚΕΔΕ καθώς την ίδια ώρα υπήρχε συνεργασία με τη διοίκηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) στα γραφεία της εταιρείας.
«Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο είναι ανοιχτό για συνάντηση και συνεργασία με την ΚΕΔΕ με μια προϋπόθεση: Να το γνωρίζει», καταλήγει ο υπουργός.

 filadelfia-xalkidona.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.