!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ Η ΠΟΕ – ΟΤΑ

 



Το δρόμο της Δικαιοσύνης δείχνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που εντάσσονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας. Πρόκειται για την, παράλληλη με τις κινητοποιήσεις,  αντίδραση που αποφάσισαν οι συνδικαλιστές, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό το «μπλόκο» στο μέτρο της διαθεσιμότητας.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η Ομοσπονδία είναι έτοιμη, μέσω των νομικών της συμβούλων, να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα αγωγή, ασφαλιστικά μέτρα και αίτημα προσωρινής διαταγής ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για δύο, τουλάχιστον, περιπτώσεις εργαζομένων που εντάχθηκαν στο καθεστώς διαθεσιμότητας σε δύο δήμους της Αττικής.
Από αυτές τις πρώτες αποφάσεις που αναμένεται να εκδοθούν το πολύ σε μία εβδομάδα θα κριθεί και το μέλλον των δικαστικών προσφυγών και για τους υπόλοιπους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ΠΟΕ - ΟΤΑ είναι αποφασισμένη  να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα παράλληλα με τις δυναμικές κινητοποιήσεις.
Να σημειωθεί ότι πριν από δέκα ημέρες το Πρωτοδικείο Ξανθης διέταξε να παραμείνουν στις θέσεις τους οι 13 εργαζόμενοι ΙΔΑΧ ΔΕ του Δήμου Ξάνθης που εντάσσονται στο καθεστώς διαθεσιμότητας, τουλάχιστον μέχρι να εκδικαστούν οριστικά, στις 16 Ιανουαρίου, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν (ο καθένας ξεχωριστά).
«Μην παραλαμβάνετε τις διαπιστωτικές»
Για το λόγο αυτό σε «κατεπείγουσα ανακοίνωση» της Εκτελεστικής Επιτροπής στην οποία τονίζεται ότι η διαδικασία «έχει ήδη καταστεί νομικά διάτρητη», δίνονται οδηγίες στους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν τα διαδικαστικά ζητήματα.
Συγκεκριμένα καλούνται οι υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα:
1)      Να μην παραλαμβάνουν τις διαπιστωτικές πράξεις και «όσοι 'αναγκαστούν' να τις παραλάβουν να υπογράφουν 'με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου'».
2)      Να εμφανίζονται στην υπηρεσία καθημερινά και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής  τους και είτε να χτυπάνε την κάρτα τους (εφόσον δεν έχει αφαιρεθεί) είτε να καταθέτουν στο πρωτόκολλο της υπηρεσίας τους ένα κείμενο, που έχει ως εξής: «Σήμερα .................ο/η ................... εμφανίστηκα και προσέφερα τις υπηρεσίες μου, οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές».
Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «η ορθή νομικά διαδικασία είναι η άσκηση αγωγής, ασφαλιστικών μέτρων και αιτήματος προσωρινής διαταγής ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου και όχι η άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως κατά της διαπιστωτικής πράξης στο Διοικητικό Εφετείο», ενώ καταγράφονται και τα έγγραφα, τα οποία θα απαιτηθούν για την άσκηση αγωγής και ασφαλιστικών μέτρων.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.