!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

delete μέσω συγχωνεύσεων και σε μονάδες Κοινωνικής Πρόνοιας



 




















Στη Βουλή κατατέθηκε την Τρίτη το βράδυ το σχέδιο νόμου για την «κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα - Σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», που αποτελεί μία εκ των βασικών εξαγγελιών της κυβέρνησης.
Ανάμεσα στις διατάξεις του περιλαμβάνονται και διατάξεις που αναφέρονται στην συγχώνευση μονάδων της Κοινωνικής πρόνοιας.

Η πολύπαθη Πρόνοια (ότι έχει απομείνει από αυτή) θα υποστεί για μια φορά ακόμα αυτή τη διαδικασία και θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη καταρράκωση και διάλυση. Μονάδες με μεγάλη ιστορία, προσφορά αλλά και περιουσία θα οδηγηθούν στη συγχώνευση για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της τρόικα.
Είναι προφανές ότι απαιτείται αναλυτική μελέτη του σχετικού σχεδίου νόμου προκειμένου να αποκαλυφθούν και κρυφές παγίδες που περιέχει, πέραν της προσπάθειας διάλυσης των δομών.
Από μια πρώτη ματιά εντοπίσαμε δύο που αφορούν το προσωπικό.
  1. Το προσωπικό υποχρεώνεται να υπαχθεί στο ασφαλιστικό καθεστώς του νέου φορέα (πιο πιθανό αφού δεν προβλέπεται διαφορετικά είναι οι κοινές διατάξεις του ΙΚΑ) και δεν του δίνεται το δικαίωμα να διατηρήσει το ασφαλιστικό καθεστώς που έχει μέχρι σήμερα ο κάθε εργαζόμενος.
  2. Μπορεί το προσωπικό που υπηρετεί να μεταφέρεται στο νέο φορέα, όμως μέσω της σύνταξης των νέων οργανισμών μπορεί να αλλάξει ειδικότητα με συγχώνευση κλάδων που σύμφωνα με το σχέδιο νόμου είναι παρεμφερείς.
Δείτε το σχετικό σχ νόμου εδώ
Την εισηγητική έκθεση εδώ

ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.