!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΚΕΔΕ: «Παράταση ζωής» για 111 Κέντρα Φροντίδας και 736 εργαζομένους



Την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας, για την άμεση παράταση των συμβάσεων προσωπικού που απασχολείται στα «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» και τα «Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας» των δήμων, καθώς και τη συνέχιση της παροχής υπηρεσιών προς τους εξυπηρετούμενους μέχρι την έναρξη της νέας φάσης του συγχρηματοδοτούμενου από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο προγράμματος, ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης.
Σημειώνεται ότι σε όλη την επικράτεια χρηματοδοτούνται 68 δομές «Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) που εξυπηρετούν 1.521 ηλικιωμένους και απασχολούν περί του 276 εργαζόμενους και 43 «Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας» που εξυπηρετούν 1.176 άτομα με αναπηρίες και απασχολούν 460 εργαζόμενους.
Αναλυτικότερα, ο Κ. Ασκούνης αναφέρει στην επιστολή του ότι το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» – «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων» έληξε στις 31 Δεκεμβρίου και ετοιμάζεται η πρόσκληση για το νέο έτος.
«Από τη λήξη όμως του προγράμματος», τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «μέχρι την έναρξη του νέου, μεσολαβεί αρκετό διάστημα (τουλάχιστον 3 μήνες) με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία των δομών αλλά και για το προσωπικό που απασχολείται σε αυτές, διότι όπως γνωρίζετε, με τη λήξη του προγράμματος λήγουν και οι συμβάσεις των εργαζομένων».
«Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο αριθμό του παραγόμενου κοινωνικού έργου, είναι αναγκαίο να υπάρξει, άμεσα, πρωτοβουλία για τη συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών προς τους εξυπηρετούμενους και την παράταση των συμβάσεων του προσωπικού μέχρι τη έναρξη της νέας φάσης του προγράμματος, κατά τα πρότυπα του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ορατός ο κίνδυνος οι όποιες εξαγγελίες σας να είναι άνευ αντικειμένου», καταλήγει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.