!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Στον αέρα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»



Προς νέα υποβάθμιση οδεύει το «Βοήθεια στο Σπίτι», αν προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, που προβλέπουν ότι το πρόγραμμα θα υλοποιεί Εταιρεία Κοινωνικής Ευθύνης. Πρόκειται για εφαρμογή του νόμου Κατσέλη, με τον οποίο προωθούνται, μέσω της λεγόμενης κοινωνικής οικονομίας, υπηρεσίες αποσπασματικές και με ημερομηνία λήξης, κυρίως σε «ευάλωτες» ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι και οι ηλικιωμένοι που εξυπηρετούνται από το «Βοήθεια στο Σπίτι».
Οι σχεδιασμοί του υπουργείου Εργασίας, θέλουν την υλοποίηση του προγράμματος -το οποίο λήγει στις 31 Μάρτη- από εταιρεία κοινωνικής ευθύνης με μερισματούχους τους περίπου 3.000 που εργάζονται σήμερα στο πρόγραμμα.
Δηλαδή, οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν ως εργολάβοι, με επιπτώσεις προφανείς και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Στο μεταξύ, το υπουργείο έχει αναθέσει σε μελετητικό γραφείο να προσδιορίσει πόσοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος, οι οποίοι με τα νέα κριτήρια που θεσπίζονται μειώνονται δραματικά. Είναι ενδεικτικό ότι από τους 80.000 επωφελούμενους σήμερα, μόνο 2.000 έχουν κάνει αίτηση συμμετοχής στη συνέχεια του προγράμματος «Κατ' Οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων».
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το υπουργείο Εργασίας διαμηνύει στους εργαζόμενους του προγράμματος ότι αυτό θα υλοποιηθεί είτε μέσω Κοινωνικής Συνεταιριστικής επιχείρησης είτε μέσω Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, παρουσιάζοντάς τις «επιλογές» αυτές ούτε λίγο ούτε πολύ ως μονόδρομο. Στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποδεχθούν οι εργαζόμενοι μια τέτοια προοπτική, το υπουργείο προσανατολίζεται στη διοργάνωση, μαζί με τους εργαζόμενους, σχετικής ημερίδας
πηγή:902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.