!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση του Συντονιστικού των Σωματείων ΒσΣ με το ΚΚΕ στη Βουλή


Με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Σπύρο Χαλβατζή, συναντήθηκε χτες το Συντονιστικό των Σωματείων των Εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι 3.500 χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη λήξη του προγράμματος στις 31/3. Το πρόγραμμα «Κατ' οίκον φροντίδα» που θα τεθεί σε εφαρμογή από 1/4 συνιστά βήμα στην ιδιωτικοποίηση του προγράμματος και των υπηρεσιών Πρόνοιας, αφού θα μπορεί να υλοποιείται και από ιδιωτικούς φορείς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων και παράλληλα να επιβάλλονται αυστηρά κριτήρια που θα εξαιρέσουν από τις υπηρεσίες του νέου προγράμματος πολλούς από τους εξυπηρετούμενους, που σήμερα υπολογίζονται σε περίπου τις 100.000.
Στη συνάντηση οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στον εμπαιγμό του υπουργείου Εργασίας. Τους τελευταίους δύο μήνες είχαν αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους του, χωρίς ωστόσο να δοθεί καμία λύση που να διασφαλίζει τους εργαζόμενους και τους εξυπηρετούμενους. Διαπίστωσαν ακόμα πως την ίδια στάση κρατά και η ΚΕΔΕ. Στην ουσία, υπουργείο και Δήμοι, θέλουν να σύρουν τους εργαζόμενους στη δημιουργία «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» και στη συνέχιση των υπηρεσιών του προγράμματος με τον τρόπο αυτό.
Το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις με διάφορες μορφές και ζήτησαν την στήριξη του ΚΚΕ. Ανέφεραν πως αναγνωρίζουν τη στάση του ΚΚΕ, που έχει φέρει το πρόβλημα πολλές φορές στη Βουλή με Ερωτήσεις, και τις σωστές εκτιμήσεις του για τις εξελίξεις. Ο Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» να παλέψουν μαζί με τα εργατικά σωματεία και συνολικά τα λαϊκά στρώματα, μαζί με τους ίδιους τους εξυπηρετούμενους. Στάθηκε ακόμα στην ανάγκη να καλύπτονται οι ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων για δωρεάν υπηρεσίες Πρόνοιας, μέσα από δημόσιο φορέα, μακριά από την επιχειρηματική δράση και τη λογική της ανταποδοτικότητας.

 rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.