!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υπογράφει συμβάσεις με παρόχους για την «Κατ' Οίκον Φροντίδα»



Πηγή: Express.gr  08/01/13
 ΟΔΗΓΙΕΣ σχετικά με τη διαδικασία σύναψης σύμβασης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τους παρόχους για την υλοποίηση του προγράμματος της Κατ' Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων εξέδωσε το Ίδρυμα με στόχο να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις κοινοποιούμενες διατάξεις οι υπηρεσίες του προγράμματος προς τους δικαιούχους θα προσφέρονται από τους παρόχους, οι οποίοι είναι επιχειρήσεις-νομικά πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και θα ενταχθούν στο μητρώο παρόχων που θα δημιουργηθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Ειδικότερα για την υλοποίηση του προγράμματος το Ίδρυμα συνάπτει ειδικές συμβάσεις με παρόχους, με τις οποίες αυτοί αναλαμβάνουν, έναντι καθορισμένης αμοιβής ανά ωφελούμενο, να παρέχουν υπηρεσίες κατ'Α οίκον στους δικαιούχους της αυξημένης κατ' οίκον φροντίδας.

Οι πάροχοι αυτοί δύνανται να είναι:

α) επιχειρήσεις δήμων των άρθρων 103 και 107 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α` 87),
β) επιχειρήσεις περιφερειών των άρθρων 194 και 198 του ν. 3852/2010,
γ) νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου,
δ) νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου κερδοσκοπικού ή μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας ή υγείας κατά τις καταστατικές τους διατάξεις,
ε) αμιγώς ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν στο σκοπό τους την κοινωνική ανάπτυξη ή πρόνοια ή συναφή προς τα ανωτέρω σκοπό κατά το οικείο καταστατικό,
στ) κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις κοινωνικής φροντίδας του ν. 4019/2011 (ΦΕΚ Α` 226).

Για την ένταξη στο μητρώο παρόχων του προγράμματος Κατ' Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων οι παραπάνω φορείς ή επιχειρήσεις πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις ακόλουθες ελάχιστες προϋποθέσεις:

α) Να παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας ή φροντίδας ή υγείας ή πρόνοιας ή άλλες συναφείς προς τα ανωτέρω υπηρεσίες κατά το ισχύον καταστατικό τους
β) Να απασχολούν με εξαρτημένη σχέση εργασίας κατ' ελάχιστον τρία άτομα προσωπικό, ένα άτομο ανά ειδικότητα όπως ορίζονται κατωτέρω:

-Έναν (1) τουλάχιστον κοινωνικό/ή λειτουργό (πτυχιούχο ΑΕΙ/ΤΕΙ, με άδεια άσκησης επαγγέλματος) ή ψυχολόγο ΑΕΙ ή πτυχιούχο ΑΕΙ κοινωνιολογίας ή κοινωνικής πολιτικής ή κοινωνικής διοίκησης.
-Έναν (1) τουλάχιστον νοσηλευτή/τρια (με άδεια άσκησης επαγγέλματος και οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ΙΕΚ [πιστοποιημένο από ΟΕΕΚ ή ΕΟΠΠΕΠ] ή Σχολών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλου ισότιμου τίτλου σχολών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής με άδεια άσκησης επαγγέλματος) ή επισκέπτη υγείας (ΤΕΙ).
-Έναν (1) τουλάχιστον οικογενειακό/ή βοηθό.

ΠΙΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑ
http://www.ika.gr/gr/infopages/memos/GEN_P15_9_7-1-2013.pdf 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.