!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Βοήθεια στο Σπίτι ΤΕΛΟΣ-όταν οι αριθμοί νίκησαν τους ανθρώπους


Βοήθεια στο Σπίτι ΤΕΛΟΣ-όταν οι αριθμοί νίκησαν τους ανθρώπους 
Βοήθεια στο Σπίτι ή όπως λέμε Ολυμπιακοί αγώνες. Όσο αναγνωρίσιμοι είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες στις άκρες του κόσμου μας, τόσο αναγνωρίσιμο είναι και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι στη χώρα μας.
Ένα πρόγραμμα που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση για την αξία και την προσφορά του στην κοινωνία σε ευαίσθητες και ευάλωτες ομάδες αδύναμων πολιτών.
Κι όμως το τελευταίο οχυρό που μπορεί να δίνει το άλοθι σε όλους μας ότι λειτουργούμε σε ανθρώπινη κοινωνία πέφτει. Το Βοήθεια στο Σπίτι ρίχνει αυλαία και τη ρίχνουν αυτοί που το δημιούργησαν, αυτοί που το μίσησαν γιατί δεν το έφτιαξαν και αυτοί που το έκαναν βιτρίνα του οργανωμένου κοινωνικού κράτους. Και για μία ακόμη φορά θα διαχωρίσουν τη θέση τους, συνεχίζοντας να στηρίζουν το έργο της εικονικής σωτηρίας μας και θα κοιμηθούν το βράδυ ήσυχοι αφού έπραξαν το καθήκον τους.
Με αφορμή αυτή την προδιαγεγραμμένη καρατόμηση ενός από τα ποιο επιτυχημένα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης βρεθήκαμε πρίν λίγες μέρες στο δρομολόγιο του Βοήθεια στο Σπίτι Πηνείας. Της δημοτικής ημιορεινής ενότητας των 3.000 ψυχών του Δήμου Ήλιδας.
Βοήθεια στο Σπίτι ΤΕΛΟΣ-όταν οι αριθμοί νίκησαν τους ανθρώπους 
Το δρομολόγιό μας Καλό Παιδί, Βουλιαγμένη, Ανθώνα, Άγναντα. Μέσα στα γνωστά πολυμορφικά αυτοκίνητα της ομάδας η Σπυριδούλα η Κοινωνική Λειτουργός του προγράμματος, η Κανέλλα η Νοσηλεύτρια και ο Πέτρος Παπαδάτος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης που διαχειρίζεται το πρόγραμμα.
Όλη η ομορφιά του τόπου ξετυλίχτηκε μπροστά μας μέσα σε λίγες ώρες, με τα ποιό όμορφα χρώματα μπροστά στο τζάκι ή γύρω από τη σόμπα άνθρωποι κουρασμένοι από τη ζωή, όμως με κουράγιο να συνεχίσουν με μια μεγάλη αγκαλιά στη φύση και τους ανθρώπους.
Το εντυπωσιακό στην τετράωρη διαδρομή ήταν οι ανοιχτές πόρτες σε όλα τα σπίτια που βρεθήκαμε, πόρτες που περίμεναν την κοινωνία να μπεί μέσα, να δόσει το χέρι να αγγίξει τον πόνο και να μοιραστεί τη χαρά.
Είδαμε ανθρώπους πονεμένους να σηκώνονται παιδιά με ειδικά προβλήματα να χαρίζουν το χαμόγελο της εβδομάδας γιατί τόσο θα κάνουν να ξαναχαρούν στην επόμενη εβδομαδιαία επίσκεψη της ομάδας.
Το ποιό σημαντικό όμως απ' όλα ήταν το αγνό χαμόγελο της ικανοποίησης για το αποτέλεσμα της προσφοράς τους απ'τις εργαζόμενες στο πρόγραμμα. Γιατί μπορεί να θέλει ιδιαίτερες δυνάμεις και γνώσεις για να προσφέρεις σε ανθρώπους τόσο ανήμπορους, όμως το αντίτιμο όχι των 700 ευρώ του μισθού αλλά της αγάπης που παίρνουν από τους εξυπηρετούμενους είναι ένας από τους πλουσιότερους μισθούς του κόσμου.
Αυτό το πρόγραμμα φίλοι αναγνώστες η Κυβέρνησή μας της δεξιάς της κεντροαριστεράς και της κυβερνώσας υπεύθυνης αριστεράς το τελειώνει...γιατί τα νούμερα δεν τους βγαίνουν. Ποιος νοιάζεται για τη μόνη γιαγιά των 101 ετών κι αν θα βρεθεί κανείς να την κοιτάξει, αν ο γείτονας θα ξαναμετρήσει την πίεση του που ανεβοκατεβαίνει ή αν η μικρή εξάχρονη θα έχει δυό ανθρώπους που θα την πείσουν να πάει στο σχολείο, γιατί αυτά δεν ήταν μόνο η ημέρα που περάσαμε μαζί είναι η κάθε μέρα τους!
Οι τράπεζες να επιζήσουν κι όλα τ' άλλα θα γίνουν.

eam.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.