!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

SOS εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι»



Έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Ξενώνα Αστέγων

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που, όπως διαφαίνεται έχει μόνο δύο μήνες ζωής ακόμη, καθώς από 31 Μαρτίου σχεδιάστηκε να αντικατασταθεί με ένα νέο πρόγραμμα του ΙΚΑ, που τιτλοφορείται «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» και το οποίο, θα εξυπηρετεί λιγότερους ανθρώπους.

Περίπου 20 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, σήμερα το πρωί έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Ξενώνα Αστέγων, όπου γινόταν τα εγκαίνια, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην κατάργηση της δομής από τη Μαγνησίας και ζητώντας από τον δήμαρχο να βρεθεί λύση, για να συνεχίσει να υφίσταται.

Μάλιστα είχαν την ευκαιρία να τα πούνε με τον δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη, που έφτασε στον Ξενώνα για τα εγκαίνια και τους ανέφερε ότι το πρόγραμμα είναι σημαντικό, τόσο για το Δήμο, όσο και για την ΚΕΔΕ, που καταβάλλουν προσπάθειες να μην καταργηθεί.

Μιλώντας στη διάρκεια των εγκαινίων του Ξενώνα Αστέγων ο δήμαρχος Βόλου δήλωσε ότι η απόφαση αυτή είναι ακατανόητη. «Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ήταν ίσως η πιο πετυχημένη κοινωνική δράση που ανέπτυξαν οι Δήμοι τα τελευταία χρόνια και οφείλεται και στους ανθρώπους που αγκάλιασαν το πρόγραμμα και πέτυχαν αυτό που πέτυχαν», ανέφερε.

Όπως εξήγησε, στο Δήμο Βόλου, ενώ υπήρχε χρηματοδότηση για την υποστήριξη 277 ατόμων, έχουν προστεθεί, άλλοι 600 και συνολικά επωφελούνται 877 άτομα από αυτή τη δομή. Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι, το νέο πρόγραμμα «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» το οποίο αντικαθιστά το «Βοήθεια στο Σπίτι», δεν έχει καμία σχέση και αφήνει εκτός φροντίδας, το σύνολο σχεδόν των ωφελουμένων από το πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι».

Αφού ανέφερε ότι η συνέχιση του προγράμματος είναι κορυφαίο αίτημα για το Δήμο Βόλο και για την ΚΕΔΕ, ο Πάνος Σκοτινιώτης δήλωσε ότι είναι κρίμα κάτι το οποίο δημιουργήθηκε με τόση προσπάθεια, τώρα που είμαστε στην κορύφωση της κρίσης να το εγκαταλείψουμε. «Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε σε καλύτερες εποχές και εγκαταλείπεται στην πιο δύσκολη εποχή», τόνισε και ανέφερε ότι πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε, για να διασφαλίσουμε τη συνέχεια, παρ’ ότι διακρίνει μια άκαμπτη στάση, μέχρι στιγμής, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να καμφθούν οι αντιδράσεις και να συνεχιστεί το πρόγραμμα.

«Η καλύτερη κοινωνικοπρονοιακή δομή»
Σε αναστάτωση βρίσκονται, εκτός από τους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι εργαζόμενοι που τόσα χρόνια απασχολούνται στη συγκεκριμένη δομή.

Η Θάλεια Ναρλή, κοινωνική λειτουργός και πρόεδρος των Εργαζομένων στο πρόγραμμα, τόνισε ότι η δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι μία από τις καλύτερες κοινωνικοπρονοιακές δομές που έχει επανδρωθεί στην Ελλάδα και λειτουργεί ακατάπαυστα τα 10 τελευταία χρόνια, με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές και κοινωνικούς βοηθούς, προσφέροντας υπηρεσίες πανελλαδικά σε 130.000 ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ κι ανασφάλιστους.

Όπως ανέφερε, με τη θεσμοθέτηση του νέου προγράμματος από το Υπουργείο και των κριτηρίων που έχει θεσπίσει θα εξυπηρετούνται μόλις 45.000 και μόνο ηλικιωμένοι. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο Βόλου απασχολεί 49 εργαζόμενους ορισμένου χρόνου των οποίων η πρόσληψή τους έγινε μέσω ΑΣΕΠ και η σύμβασή τους, τελειώνει στις 31 Μαρτίου.

Πρόθεση των υπουργείων, ανέφερε η πρόεδρος των εργαζομένων είναι να παροτρύνει τους εργαζόμενους σε συνεταιριστικές επιχειρήσεις, με δελτίο παροχής υπηρεσιών, κάτι που ανέφερε ότι είναι ανέφικτο καταλύονται όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα και όλο το κοινωνικοπρονοιακό σύστημα. 
 magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.