!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην περιφερειακή ενότητα Ευβοίας, έπειτα από πρωτοβουλία των εργαζομένων του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" Ν. Εύβοιας, με σκοπό την ενημέρωση για τον κίνδυνο του "Βοήθεια στο Σπίτι" να χαθεί από τους Δήμους, από 1η Απρίλη του 2013 και την πιθανότητα να μετατραπεί σε κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση.
Έπειτα από κάλεσμα που έγινε, παρόντες στη συνάντηση αυτή ήταν: Από πλευράς πολιτικών κομμάτων, ο βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου και ο κύριος Δημήτρης Παπαγεωργίου εκπροσωπώντας το βουλευτή κ. Συμεών Κεδίκογλου. Από πλευράς Δήμων παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας κύριος Δημήτρης Αναγνώστου, η αντιδήμαρχος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου κυρία Αρετή Μπάτσα, όπως και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου κυρία Κουιμιτζή Στάμου Αικατερίνη, ενώ τέλος το Δήμο Δυρφίων Μεσσαπίων εκπροσώπησε ο κύριος Νίκος Χασάνδρας μέλος της αντιπολίτευσης του Δήμου.
Ακόμη παρευρέθησαν ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου κύριος Στέφανος Μπασινάς, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων και μέλος της ομοσπονδίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ κύριος Δημήτρης Γεωργακόπουλος, το μέλος του περιφερειακού συμβουλίου κυρία Σοφία Ντούρου, ο γραμματέας του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων κύριος Χάρης Καραμάντουλας, όπως επίσης και το μέλος του Ιατρικού συλλόγου Ευβοίας κύριος Αλέξανδρος Δαύρης.

Το ψήφισμα αυτής της συνάντησης έπειτα από αρκετή ώρα συζήτησης για το "Βοήθεια στο Σπίτι" ήταν:
  1. Να εξασφαλισθεί με νομοθετική ρύθμιση η συνέχιση της εργασίας  του υπάρχοντος προσωπικού στις κοινωνικές δομές καθώς και τη σύσταση κοινωνικών υπηρεσιών στους Δήμους όπου θα ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι.
  2. Τη συμπαράσταση των Δημάρχων με τη δυναμική παρουσία τους στην απεργιακή κινητοποίηση και πορεία που θα πραγματοποιηθεί 13 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος ως ένδειξη συμπαράστασης προκειμένου να συμβάλλουν και αυτοί στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της χώρας.
  3. Υπόμνημα προς όλους τους Δήμους της Εύβοιας προς Υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών, Οικονομίας για την απρόσκοπτη συνέχιση του  "Βοήθειας στο Σπίτι" με τους ίδιους έμπειρους εργαζόμενους.
  4. Τροποποίηση των κριτηρίων του "Κατ' οίκον φροντίδα συνταξιούχων" ώστε να καλυφθεί ένας αξιοπρεπής αριθμός ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
  5. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι και έχουν επέλθει σε οικονομική εξαθλίωση.

Υποστήριξη δεχθήκαμε από το σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Εύβοιας εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους Βοήθεια στο Σπίτι, στηρίζοντας με ανακοίνωσή τους την σημαντικότητα αυτού του θεσμού. Αξίζει να σημειωθεί ακόμη η πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Χαλκίδας να μισθώσει λεωφορείο για την μετακίνησή μας την ημέρα της πορείας, όπως επίσης και την υποστήριξη που έδειξε ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου με την εκπροσώπευσή τους  αλλά και την πρωτοβουλία να μεταφέρει όλους τους εργαζόμενους της Βοήθειας στο Σπίτι με λεωφορείο του Δήμου για την συνάντηση αυτή, όπως και για την μετακίνηση που θα τους προσφέρουν για την ημέρα της πορείας στην Αθήνα. Είναι ένα παράδειγμα που θα πρέπει να μιμηθούν πολλοί Δήμοι για να δείξουν την υποστήριξή τους στον αγώνα αυτό που πραγματοποιείται. Ας αποτελέσει το γεγονός αυτό ευκαιρία τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για όσους θέλουν να παρευρεθούν κοντά μας την ημέρα αυτή και με την παρουσία τους να ενισχύσουν αυτή την κινητοποίηση. Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 9.00πμ στο Βούρκο έναντι τεχνικού Λυκείου Χαλκίδας αναχωρούν Λεωφορεία για Αθήνα. Σας περιμένουμε να ενώσουμε τις φωνές μας, να ακουστούμε πιο δυνατά!

eviatop.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.