!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και στην Κέρκυρα




boitheia
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Δημαρχείου πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Κέρκυρα, απαιτώντας να τους δοθούν δεδουλευμένα και να μην κλείσει οριστικά μια δομή που για 12 χρόνια έχει μεγάλη κοινωνική προσφορά σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.
Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο 24ωρης τοπικής απεργίας και ενόψει 48ωρης πανελλαδικής του κλάδου.
Οι 40 περίπου εργαζόμενοι στην Κέρκυρα που εξυπηρετούν σχεδόν 1.000 άτομα, ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και με ιδιαίτερα προβλήματα, ζητούν ξεκάθαρες θέσεις από το αρμόδιο υπουργείο και να σταματήσει η επί κάθε χρόνο αγωνία για την παράταση του προγράμματος.
«Είμαστε πέντε μήνες απλήρωτοι ενώ οι δηλώσεις του υπουργού ότι θα δοθούν χρήματα για όλο το 2012 έμειναν στα λόγια... Το πρόγραμμα λήγει στις 31 Μαρτίου και είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει κανένα επίσημο σχέδιο που να μαρτυρά τη συνέχισή του. Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι μια δομή όπως το Βοήθεια στο Σπίτι που εξυπηρετεί πανελληνίως 130.000 άτομα δε μπορεί να κλείσει και να αντικατασταθεί από ιδιωτικές επιχειρήσεις η να συνεχιστεί μέσω άλλων προγραμμάτων. Αυτό στην ουσία θα σημάνει συρρίκνωση και ότι δε θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, άτομα με βασικές ανάγκες και προβλήματα και κατ' επέκταση θα μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων. Πρόκειται πια για ξεπούλημα της πρόνοιας σε μια χώρα που εξαθλιώνεται καθημερινά. Θέλουν τη σταδιακή συρρίκνωση του προγράμματος μέχρι την οριστική του λήξη» δήλωσε η πρόεδρος των εργαζομένων Ε. Βλάχου.
Ανέφερε ακόμη, πως έγινε συνάντηση με το Δήμαρχο, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του σε μια δράση που λειτουργεί στην Κέρκυρα εδώ και χρόνια με μεγάλη κοινωνική προσφορά.
Η πρόεδρος του οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χρ. Μιχαλάκη σημείωσε μεταξύ άλλων πως γίνεται κάθε προσπάθεια να κρατηθεί το πρόγραμμα ζωντανό με τρίμηνες παρατάσεις και χωρίς χρηματοδοτήσεις.
Πρόσθεσε ότι,ο οργανισμός έχει εισπράξει χρήματα μόνο για το Α' εξάμηνο του 2012, τη στιγμή που δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ποιός είναι ο φορέας διαχείρισης του προγράμματος .
« Ο δήμος στηρίζει όσο μπορεί, αλλά απαιτεί πλέον να δοθεί λύση.Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα βοηθούν ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και με ιδιαίτερα προβλήματα σε δεκαπέντε δομές σε όλη την Κέρκυρα. Είναι 12 χρόνια εγκλωβισμένοι και κρέμονται από τον εκάστοτε υπουργό να δώσει παράταση» τόνισε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι ο οργανισμός συμμετέχει ήδη σε προκήρυξη του ΙΚΑ για το πρόγραμμα «Κατ'οίκον φροντίδα», προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία για τη βοήθεια των ευπαθών ομάδων.

 corfutime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.