!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

"ΟΧΙ" ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ










Την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς της πολιτείας να μετατρέψει το «Βοήθεια στο Σπίτι» σε επιχειρηματική δραστηριότητα εξέφρασαν εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι  και εκπρόσωποι φορέων  στην ημερίδα που διοργάνωσε το υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα  προκειμένου να προωθήσει το "μοντέλο" των αποκαλούμενων «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων».
Στην ημερίδα οι εκπρόσωποι του υπουργείου προσπάθησαν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι ο μόνος τρόπος για να έχουν την πιθανότητα να συνεχίσουν να έχουν δουλειά, είναι να δημιουργήσουν κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση και έτσι να διεκδικήσουν την ανάληψη μέρους του έργου από το ΙΚΑ!

Ωστόσο οι έντονοι προβληματισμοί, οι πιεστικές ερωτήσεις και τα επιχειρήματα  των εργαζομένων και εκπροσώπων φορέων προς τους αρμόδιους  του Υπ. Εργασίας,  αποκάλυψε την ανυπαρξία μιας μακροπρόθεσμης και βιώσιμης λύσης για την υλοποίηση του «Βοήθεια στο Σπίτι», την απουσία συνολικής στρατηγικής για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και προστασίας σε ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ που έχουν ανάγκη για κατ οίκον φροντίδα,  ενώ έγινε αντιληπτό ότι, σκοπός τους είναι οι  κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις να αποτελέσουν  το   όχημα για την ανώδυνη ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της  Πρόνοιας.
 Όσον αφορά τους εργαζόμενους που θα συμμετέχουν σε αυτές τίποτα δεν τους εξασφαλίζει όπως προκύπτει από την ανάλυση  του σχεδιασμού τους!
Ουσιαστική ήταν η παρέμβαση του προέδρου της ΠΕΔΑ κ. Σαράντη ο οποίος στήριξε τις θέσεις των εργαζομένων εκθέτοντας τη σημαντική προσφορά τους προς την κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια και απαίτησε τη συνέχιση του ΒΣΣ ως έχει, επισημαίνοντας ότι οι  εργαζόμενοι δεν πρέπει να είναι τα εξιλαστήρια θύματα λανθασμένων πολιτικών επιλογών, καθώς και την κοινωνική διάσταση του θέματος για  την συνοχή της κοινωνίας  και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στο βωμό δεσμεύσεων και συμβάσεων!

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι και από άλλες κοινωνικές δομές όπως ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ όπου εξέφρασαν και αυτοί  την άρνηση τους προς τους εκπροσώπους του υπουργείου. Στην πορεία αποχώρησαν όλοι οι συμμετέχοντες στην ημερίδα, εργαζόμενοι και φορείς, δίνοντας το μήνυμα ότι   η υγεία και η πρόνοια δεν μπορεί να είναι αντικείμενο επιχειρηματικής δραστηριότητας!


Σωματείο Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.