!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Eρώτηση του Τέρενς Κουίκ για την κατάργηση του «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Κεφαλονιά & Ιθάκη

Την αγωνιώδη έκκληση και τις ανησυχίες των κατοίκων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, μετά την κατάργηση του επιτυχημένα υλοποιημένου προγράμματος με υψηλό δίκτυ κοινωνικής ευαισθησίας «Βοήθεια στο Σπίτι», μεταφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Ιονίου.

Όπως επισημαίνει και ο Πολιτευτής Κεφαλονιάς - Ιθάκης του Κινήματος Σταύρος Λυκούδης, στις πληροφορίες του οποίου βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «ο αριθμός των 500 δικαιούχων στα δύο αυτά νησιά, κινδυνεύει να συρρικνωθεί…στους 50 (!) λόγω των κριτηρίων που τίθενται για τη συμμετοχή τους στο νέο πρόγραμμα».
«Υπερήλικες και ανήμποροι, με μικρότερο ποσοστό αναπηρίας σε Κεφαλονιά και Ιθάκη και ιδιαίτερα σε απομονωμένα χωριά αφήνονται στην τύχη τους, ιδιαίτερα τώρα, που οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας έχουν υποβαθμιστεί σημαντικά», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς εάν «είναι ή όχι κοινωνικά δίκαιο, μέρος των φόρων ή των εισφορών αλληλεγγύης που επιβλήθηκαν στους Έλληνες προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η συνέχεια ενός πλέον κοινωνικού θεσμού με βάση την προσφορά του που είναι το «Βοήθεια στο σπίτι», να πετάγονται στον κάλαθο των αχρήστων».
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΤΟΥΣ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ
ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Κύριοι Υπουργοί,
Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τον πλέον επιτυχημένα υλοποιημένο πρόγραμμα με υψηλό δίχτυ κοινωνικής ευαισθησίας ρίχνει τίτλους τέλους.
Ο νόμος 4052/12,παρ. 5 αρθρ. 134 (ΦΕΚ 41 Α/12) ορίζει την αντικατάσταση του με το διάδοχο πρόγραμμα «Κατ’ οίκον φροντίδα συνταξιούχων» με φορέα υλοποίησης το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Με την εφαρμογή του, που έως τώρα βρισκόταν σε παράταση με σχετικές τροπολογίες, παρέχονταν υπηρεσίες φροντίδας σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία. Αυτό το πρόγραμμα η μνημονιακή Κυβέρνησή σας το τελειώνει...γιατί τα νούμερα δεν σας βγαίνουν!!
Οι επιταγές της τρόικας ορίζουν περικοπές και σεις ως εντολοδόχοι εκτελείτε την υπηρεσία σας χωρίς να υπολογίζετε ανθρώπινες ζωές.
Όπως με ενημερώνει ο Πολιτευτής Κεφαλονιάς - Ιθάκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταύρος Λυκούδης, στα δύο νησιά οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα αυτό ξεπερνούν τα 500 άτομα.
Με το νέο πρόγραμμα, που προβλέπεται να ξεκινήσει μετά τη λήξη του «Βοήθεια στο Σπίτι» στις 31/03/13 και τα κριτήρια που τίθενται, απορρίπτεται η πλειονότητα των έως τώρα εξυπηρετούμενων ατόμων. Κριτήρια όπως το ποσοστό αναπηρίας, η ηλικία και το εισόδημα συρρικνώνει τον αριθμό των δικαιούχων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη στους 50 σύμφωνα και με τα στοιχεία των εργαζομένων. Υπερήλικες και ανήμποροι με μικρότερο ποσοστό αναπηρίας στα νησιά αυτά και ιδιαίτερα σε απομονωμένα χωριά αφήνονται στην τύχη τους.
Η επικινδυνότητα μάλιστα αυτής της επικείμενης εγκατάλειψης επιτείνεται περισσότερο από την υποβάθμιση της παρεχόμενης υγείας στα νησιά αυτά. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στους εργαζομένους στο πρόγραμμα που ξεπερνούν πανελλαδικά τους 3.800 και οι οποίοι είναι από τους πλέον εξειδικευμένους στις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.
Οι συμβάσεις των εργαζομένων λήγουν με το τέλος του προγράμματος ενώ τους οφείλονται και δεδουλευμένα.
Το «Βοήθεια στο Σπίτι» ρίχνει αυλαία και αντικαθίσταται από ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από πιστούς υπηρέτες του μνημονίου και των δανειστών.
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Είναι ή όχι κοινωνικά δίκαιο μέρος των φόρων ή των εισφορών αλληλεγγύης που επιβλήθηκαν στους Έλληνες να χρηματοδοτήσει τη συνέχεια ενός πλέον κοινωνικού θεσμού με βάση την προσφορά του που είναι το «Βοήθεια στο Σπίτι»; Ή μήπως οι εισπραχθέντες εισφορές αλληλεγγύης χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη των δανειστών-τοκογλύφων;
2. Σε αυτή την ιδιαίτερα επικίνδυνη ατραπό που έχει περιέλθει Ελλάδα με έντονα τα σημάδια της ανθρωπιστικής κρίσης, έχουν εξασφαλιστεί κοινοτικά κονδύλια για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με στόχο να διασφαλιστεί η διατήρηση και συνέχεια του προγράμματος και να αναβαθμιστεί η κοινωνική του προσφορά;
3. Υπάρχει σχεδιασμός για την διασφάλιση με όρους διαφάνειας των θέσεων και της αντίστοιχης ειδικότητας εργασίας 3.800 εργαζομένων;
4. Θα ανανεώσετε τις συμβάσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»;
5. Πότε θα καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων;
Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς Νικόλαος Κουίκ

Πηγή: http://www.mykefalonia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.