!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ

Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ – Απόφαση για διοργάνωση ημερίδας – οι εξελίξεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»


Σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αυτό που προέκυψε από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία παραβρέθηκαν οι υπουργοί Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος είναι ότι θα δοθεί παράταση του προγράμματος – το οποίο λήγει στις 31 Μαρτίου – για περίπου 6 μήνες – η ΚΕΔΕ πρότεινε 9μηνη παράταση – ενώ για τα ΚΗΦΗ μέχρι το τέλος του 2013.

Αυτό που υπογραμμίστηκε και χθες αλλά και κατά τη σημερινή συνεδρίαση είναι ότι δεν έχει διασφαλιστεί ο τρόπος χρηματοδότησης της παράτασης του προγράμματος, καθώς και ότι οι δήμοι, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές δυνατότητές τους, ήδη έχουν συμβάλει στο πρόγραμμα για το πρώτο τρίμηνο του 2013 με το ποσό των 15 εκ. ευρώ, από τους δικούς τους προϋπολογισμούς. Δεν υπάρχει όμως καμία περίπτωση να συνεχιστεί η χρηματοδότηση με τον ίδιο τρόπο και η Κυβέρνηση θα πρέπει εγκαίρως να διασφαλίσει τα πλέον των 30 εκ. ευρώ που απαιτούνται για τη συνέχιση του προγράμματος.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ επαναβεβαίωσε επίσης τη θέση του ότι αν δεν τροποποιηθούν τα κριτήρια και οι όροι ένταξης στο νέο πρόγραμμα «Κατ΄ οίκον φροντίδα συνταξιούχων», πολλοί μέχρι τώρα ωφελούμενοι και με μεγάλες ανάγκες φροντίδας, θα βρεθούν εκτός προγράμματος, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.