!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΜΑΡΑΘΩΝΑ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ «ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ» ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Προσχολικής Αγωγής και Μουσικής Παιδείας «Τετράπολις» Δήμου Μαραθώνα στη συνεδρίαση που έλαβε χώρα την 28/02/2013, με ομόφωνη απόφασή του εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και την κάθετη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη κατάργηση των κοινωνικών δομών «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας» και «Βοήθεια στο Σπίτι» που λειτουργούν εδώ και 12 συνεχόμενα έτη στο Δήμο μας εξυπηρετώντας κατά μέσο όρο ετησίως 300 συμπολίτες μας.
Από 01/04/13, η πρόθεση της πολιτείας είναι να αντικαταστήσει τις δύο πιο πετυχημένες δομές πρόνοιας της χώρας που εξυπηρετούν χιλιάδες ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ καθημερινά, με το νέο πρόγραμμα «Κατ’οίκον φροντίδα συνταξιούχων». Καταδικάζει ως απαράδεκτα τα κριτήρια ένταξης στο σχεδιαζόμενο πρόγραμμα «Κατ’οίκον φροντίδα συνταξιούχων» και στην διαχείριση του από Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.
Δηλώνει τη συμπαράστασή του στις αγωνίες των εργαζομένων αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας για τη συνέχιση των δομών «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας» και «Βοήθεια στο Σπίτι» σε μια περίοδο όπου η αναγκαιότητα για δράσεις αλληλεγγύης και υποστήριξης είναι μεγαλύτερες από ποτέ και αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων οι οποίοι με τις υπηρεσίες τους συμβάλλουν τα μέγιστα παρέχοντας κοινωνική φροντίδα ανιδιοτελώς και χωρίς διακρίσεις ανάλογα με τις ιδιαίτερες προσωπικές, οικογενειακές, οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες των ατόμων.
Τη σημερινή εποχή της κρίσης, η συνέχιση των κοινωνικών προγραμμάτων δεν είναι μόνο απαραίτητη, αλλά και αναγκαία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών με σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης τους.
Με γνώμονα τη βέλτιστη συνέχιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα πλαίσια υλοποίησης των ανωτέρω προγραμμάτων προς όφελος των πολιτών και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ “Τετράπολις” Δήμου Μαραθώνα, ζητά τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας» και «Βοήθεια στο Σπίτι» με τη μορφή που λειτουργεί έως σήμερα δεδομένου ότι αποτελεί την πλέον επιτυχημένη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων
.
Για όλα τα παραπάνω το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ “Τετράπολις” Δήμου Μαραθώνα εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στην επί της ουσίας κατάργηση των παραπάνω αναφερόμενων κοινωνικών δομών και ζητά από την πολιτεία σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών και την διασφάλιση της συνέχισης της απασχόλησης των εργαζομένων σε αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.