!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΣΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΥΠΕΣ ΚΑΙ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σε παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προσανατολίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, καθώς οι δήμοι δεν έχουν προλάβει ακόμα να συστήσουν Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, είτε με απολυμένους εργαζομένους είτε με ιδιώτες ή ΜΚΟ που θα αναλάβουν τα προγράμματα.
Στον αέρα βρίσκονται 4.000 απασχολούμενοι που τοποθετήθηκαν μέσω ΑΣΕΠ  

Στον αέρα βρίσκονται 4.000 απασχολούμενοι που τοποθετήθηκαν μέσω ΑΣΕΠ Το «Βοήθεια στο Σπίτι» λήγει στις 31 Μαρτίου και αντικαθίσταται από το «Φροντίδα κατ' Οίκον», κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στους κόλπους των 3.700-4.000 απασχολουμένων που τοποθετήθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
Προκειμένου το «Φροντίδα κατ' Οίκον» να εφαρμοστεί από 1ης Απριλίου θα έπρεπε οι δήμοι να έχουν μεριμνήσει για τη σύσταση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων ήδη από το 2012, λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος (3-5 μήνες) που απαιτείται για να δρομολογηθεί μια τέτοια επιχείρηση. Εντούτοις λίγα πράγματα έχουν γίνει και αυτά σε περιορισμένο αριθμό δήμων.
Νομική φόρμουλα
Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση μεταξύ Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη σε συνάντηση εργασίας. Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν ότι ήδη αναζητείται κατάλληλη νομική φόρμουλα παράτασης και οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Ενα από τα βασικότερα προβλήματα για τη συνέχιση του προγράμματος είναι η χρηματοδότηση, η οποία μέχρι πρότινος προερχόταν από τον ευρωπαϊκό «κουμπαρά».
Σημειώνουμε ότι το ΙΚΑ έχει εξασφαλίσει ποσό 60 εκατ. ευρώ από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του προγράμματος.
Προς την κατεύθυνση της συγχρηματοδότησης από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια φαίνεται να κινείται η ΚΕΔΕ ύστερα από πρόταση του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Σίμου Δανιηλίδη. Οπως επισημαίνει: «Αυτός είναι ο τρόπος όχι μόνο για να εξασφαλιστούν πόροι αλλά και για να διασφαλιστεί η συνέχιση της εργασίας των απασχολουμένων μέχρι το 2014, οπότε και θα ενταχθεί το πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ 2, που διαρκεί μέχρι το 2020-2022».
Ο ίδιος επισημαίνει ότι «πρέπει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της με την τρόικα και την Κομισιόν να πετύχει την εξαίρεση των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και στα κοινωνικά προγράμματα από τον ανώτερο αριθμό επιτρεπόμενων συμβάσεων ορισμένου χρόνου στους ΟΤΑ, που επιβάλλει το τρίτο Μνημόνιο και είναι περίπου 3.900».
Πάγια θέση της ΚΕΔΕ είναι να παραμείνει ίδιος ή και να αυξηθεί ο αριθμός των ωφελουμένων και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Μέσα από το πρόγραμμα εξυπηρετούνται περίπου 80.000 ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρία και εξοικονομούνται περίπου 1,5 δισ. ευρώ, που αλλιώς θα επιβάρυναν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

 enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.