!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΣΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ 100.000 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΑ
                   ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ 4000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  
Η κυβέρνηση κλείνει το «Βοήθεια στο Σπίτι», το καλύτερο πρόγραμμα κοινωνικής φροντίδας που εξυπηρετεί  περίπου 100000 ηλικιωμένους και ΑμεΑ. Στις 31 Μάρτη απολύονται οι 4000 εργαζόμενοι και κλείνουν οι κοινωνικές δομές των Δήμων, μετά από 10 χρόνια προσφοράς προς τους συμπολίτες μας. Άλλο ένα κοινωνικό έγκλημα, από μια ανάλγητη κυβέρνηση, άλλη μια υπηρεσία που διαλύεται στο όνομα του μνημονίου και των διαταγών της τρόικας.
Ακόμα χειρότερο το κάνει το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια έχουν βρεθεί τα χρήματα: θα δοθούν και πάλι από τους εργαζόμενους με νέα εισφορά που θα πηγαίνει στα ασφαλιστικά ταμεία. Βέβαια αυτά τα χρήματα θα πάνε στους ιδιώτες που θα τρέξουν να στήσουν επιχειρήσεις κι όχι στις υπάρχουσες δομές. Άλλο ένα ξεπούλημα δημόσιου αγαθού: για να θησαυρίσουν τα κοράκια της αγοράς και να χειροτερέψουν (ή να μην υπάρχουν καθόλου) οι υπηρεσίες. Τα Υπουργεία μάλιστα θέλοντας να αποφύγουν τις αντιδράσεις, μας πρότειναν να γίνουμε εμείς οι ίδιοι, οι απολυμένοι εργαζόμενοι… «επιχειρηματίες» μέσω κοινωνικών «συνεταιρισμών», δηλαδή επιχειρήσεων.
Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι, με τα σωματεία μας απορρίψαμε τις προτάσεις του Υπουργείου κι απαιτούμε τη συνέχιση της εργασίας μας και της προσφοράς μας στην κοινωνία. Με μαζικές κινητοποιήσεις, απεργίες και διαδηλώσεις κερδίσαμε την συμπαράσταση της κοινωνίας στον δίκαιο αγώνα μας. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας επανειλημμένα έχει ζητήσει τη συνέχιση των κοινωνικών δομών των Δήμων κι έχει απορρίψει το μοντέλο των «κοινωνικών συνεταιρισμών».
Κάποιοι (πολύ λίγοι) Δήμαρχοι, παρόλο που οι αποφάσεις της ΚΕΔΕ είναι ξεκάθαρες, ετοιμάζουν ήδη τους λεγόμενους συνεταιρισμούς. Χωρίς να έχει τελειώσει το θέμα (ακόμα και το Υπουργείο αφήνει ανοιχτό το ζήτημα της παράτασης), πιέζουν τους συναδέλφους να φτιάξουν «συνεταιρισμό»! Ας μην βιάζονται οι κ.κ. Δήμαρχοι να μας δουν απολυμένους. Και κυρίως, ας μην γίνουν συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας να υιοθετήσει το ψήφισμα των σωματείων μας και να δείξει έμπρακτα τη συμπαράστασή του.

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.