!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΕΚΦΕΟ - ΒΣΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
(ΣΕΚΦΕΟ)

Πανούση Αναστασία Ηράκλειο                                           27/3/2013
Τηλ.6979355419

                                                               ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Την Τρίτη 12/3/13 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Διαρκούς επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κ.Στυλιανίδη του Υφυπουργού Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλου, Βουλευτών όλων των κομματικών παρατάξεων, των φορέων : ΚΕΔΕ (κ. Ασκούνης, κ.Δανιηλίδης), εκπρόσωπος των ΕΣΑΜΕΑ, κ. Κουμπούρης πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καθώς και εκπροσώπων του Πανελληνίου Συντονιστικού, οι οποίοι και υποστήριξαν την παράταση του προγράμματος και την άρνηση των εργαζομένων πανελλαδικά για Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.
Οι ομιλητές εκτός των Υπουργών που υποστήριξαν τους Συνεταιρισμούς, τάχθηκαν με το μέρος των εργαζομένων, ενώ η ΚΕΔΕ δια μέσου του προέδρου της κ. Ασκούνη μίλησε σε γενικό πλαίσιο, και κυρίως χωρίς να υποστηρίξει την δική της πρόταση για συγχρηματοδότηση.
Την Τετάρτη 13/3/13 έγινε η συνεδρίαση της ΚΕΔΕ παρουσία εκπροσώπων του Πανελληνίου Συντονιστικού, καθώς και συνάντηση των εργαζομένων με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλο. Η επίσημη πρόταση της ΚΕΔΕ μέσω του προέδρου της Κοινωνικής πολιτικής κ. Δανηιλίδη είναι συγχρηματοδότηση και άρνηση στη δημιουργία συνεταιρισμών, αν και σε προφορικό επίπεδο δια στόματος τόσο του προέδρου κ. Ασκούνη όσο και του αντιπροέδρου κ. Κοιμίση υποστηρίχτηκαν οι συνεταιρισμοί ως τελευταία επιλογή λόγω μείωσης της χρηματοδότησης προς τους Δήμους, στα πλαίσια της δημοσιονομικής προσαρμογής και άρα αδυναμία οικονομικής στήριξης των δομών. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν αποχωρώντας ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με των εργαζομένων με τον Υφυπουργό Εργασίας. Στη συνάντηση ο σύμβουλος του υφυπουργού κ. Ρέμος διαβεβαίωσε ότι από την επομένη (την Πέμπτη) θα ζητηθούν από τις Κοινωφελής το έντυπο 1 και 3, και θα εκταμιευθεί χωρίς δικαιολογητικά το 85% των χρημάτων του 2ου εξαμήνου του 2012, ενώ με την αποπληρωμή (15%) θα κατατεθούν τα υπόλοιπα παραστατικά από τις εταιρείες. Αναφέρθηκε ότι θα ζητηθεί από τις εταιρείες ο αριθμός των εργαζομένων και η συμπλήρωση ερωτηματολογίου κατ’ άτομο αν συμφωνούν στην ένταξη σε συνεταιριστικές επιχειρήσεις, εξέλιξη η οποία μας βρίσκει αντίθετους, και θα απαντηθεί καθολικά πανελλαδικά με ΟΧΙ. Τέλος δια στόματος Παναγιωτόπουλου, επιβεβαιώθηκε η παράταση, η οποία κατά των ίδιο μπορεί να είναι και πέραν του εξαμήνου.
Την Πέμπτη 28/3/2012 θα ψηφιστεί στην Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την παράταση του προγράμματος.
Επίσης το πανελλήνιο συντονιστικό όργανο διαμαρτύρεται έντονα για την απαίτηση της ΕΕΤΑΑ να προσκομίσουν οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων του ΒΣΣ προσωπικά δεδομένα που αφορούν τους ωφελούμενους των δομών, και μάλιστα θέτει την προσκόμιση τους ως προϋπόθεση για την καταβολή της μισθοδοσίας τους. Σύμφωνα με το σχέδιο περιγραφής της δράσης «Βοήθεια στο Σπίτι» ορίζεται ότι τα τηρούμενα προσωπικά στοιχεία των εξυπηρετουμένων φυλάσσονται σε ασφαλισμένο μέρος με ευθύνη του Κοινωνικού επιστήμονα της δομής , είναι απόρρητα και αποκλειστική πρόσβαση έχουν μόνο τα στελέχη της δομής που δεσμεύονται για την τήρηση του απορρήτου (μέσω των αδειών άσκησης του επαγγέλματος τους) και οι εισαγγελικές Αρχές! Ως εκ τούτου δεν αποστέλλουμε το ερωτηματολόγιο που ζητάει η ΕΕΤΑΑ. ( Μετά από επικοινωνία με τον Χρυσοστομίδη στην ΕΕΤΑΑ στις 27/3/2013 μας ενημέρωσε ότι αν δεν στείλουμε όλα τα έντυπα δεν θα πάρουμε τα δεδουλευμένα μας. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει υπογράψει ακόμα το ένταλμα πληρωμής , άρα δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούμε στην ΕΕΤΑΑ ) ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ... ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ..........

 

Την Δευτέρα 11 και Τρίτη 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν ως είχε εξαγγελθεί οι αρχαιρεσίες του συλλόγου μας σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο αντίστοιχα, όπου και κατά αλφαβητική σειρά εξελέγησαν

Δ.Σ:
Κλεισαρχάκη Χρυσούλα 219
Μαθιουδάκη Εμμανουέλλα 191
Πανούση Αναστασία 184
Παπαδάκη Κατερίνα 133
Χναράκη Βαγγελιώ 85

Εκπρόσωποι στο ΕΚΗ
Κλεισαρχάκη Χρυσούλα
Μαθιουδάκη Εμμανουέλλα
Μπαγκέρη Ειρήνη
Παπαδάκη Κατερίνα
Πανούση Αναστασία

Ελεγκτική Επιτροπή
Λαγουδάκη Όλγα
Μποτζάκη Μαρία
Χαλκιαδάκη Άννα

Το Σάββατο 24 Μαρτίου συστάθηκε το νέο Δ.Σ

Πρόεδρος : Πανούση Αναστασία ( παμψηφεί)
Αντιπρόεδρος : Μαθιουδάκη Εμμανουέλλα ( παμψηφεί)
Γ. Γραμματέας : Κλεισαρχάκη Χρυσούλα ( παμψηφεί)
Ταμίας : Παπαδάκη Κατερίνα ( παμψηφεί)
Μέλος : Χναράκη Βαγγελιώ( παμψηφεί)

Με εκτίμηση

        Η πρόεδρος                                  Η γραμματέας
Πανούση Αναστασία                   Κλεισαρχάκη Χρυσούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.