!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»


«ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΤΟΜΩΝ»

Σε βάθος ενημέρωση για τις αδιερεύνητες πτυχές της υπόθεσης που αφορά στην τριτοκοσμική, απάνθρωπη και βάρβαρη τακτική του ωμού εκβιασμού των κοινωνικών λειτουργών του «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι καλούνται να παράσχουν μέσω ερωτηματολογίων ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των ωφελουμένων του προγράμματος, ζητά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Μετά από σχετική αναφορά του Πολιτευτή Ξάνθης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χαράλαμπου Ευστρατίου φέρεται ότι ζητήθηκαν και δόθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ερωτηματολόγια στους υπευθύνους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» όπου καλούνται να συμπληρώσουν προσωπικά δεδομένα των ωφελούμενων του προγράμματος.
Το τρομακτικό της όλης διαδικασίας είναι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι υπεύθυνοι για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» εκβιάζονται να προχωρήσουν στη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων ειδάλλως δεν θα τους καταβληθεί η μισθοδοσία!
Και επειδή ο παραλογισμός σε αυτή τη χώρα περισσεύει, το Υπουργείο δεν έλαβε καν υπόψη του το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι επί το πλείστον Κοινωνικοί Λειτουργοί, που δεσμεύονται τόσο από τις ισχύουσες νομικές διατάξεις αλλά και αποφάσεις του Αρείου Πάγου για την τήρηση αυστηρής εχεμύθειας λόγω του ειδικού επαγγελματικού απορρήτου.
«Ποιος ο λόγος συλλογής των ανωτέρω δεδομένων; Έχετε εκπονήσει σχέδιο για τον περιορισμό των όποιων πιθανών διαρροών τους;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να ενημερωθεί για την τυχόν ύπαρξη σχετικής έγκρισης από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Κύριε Υπουργέ,
Μετά από σχετική αναφορά του Πολιτευτή Ξάνθης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χαράλαμπου Ευστρατίου φέρεται ότι ζητήθηκαν και δόθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ερωτηματολόγια στους υπευθύνους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στα οποία καλούνται να συμπληρώσουν προσωπικά δεδομένα των ωφελούμενων του προγράμματος.
Το τρομακτικό της όλης διαδικασίας είναι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι υπεύθυνοι για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» εκβιάζονται να προχωρήσουν στη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων ειδάλλως δεν θα τους καταβληθεί η μισθοδοσία!
Η ανωτέρω πρόθεση σας να ζητήσετε από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για την όποια σκοπιμότητα η οποία υποκρύπτεται, δεδομένου ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι ανάμεσα στα ζητηθέντα πιθανότατα να περιλαμβάνονται και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Υπογραμμίζεται ότι οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τα προσωπικά δεδομένα των οποίων ρυθμίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2472/1997 «Προστασία του Ατόμου από την επεξεργασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα».
Επειδή η φυλετική ή εθνική προέλευση, οι θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, η συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια περιλαμβάνονται ανάμεσα στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τα οποία προστατεύονται από το νόμο με αυστηρές ρυθμίσεις.
Επειδή, σύμφωνα με τον ανωτέρω νόμο «η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων» από κάθε υπεύθυνο επεξεργασίας, είναι κάθε εργασία που πραγματοποιείται σε προσωπικού χαρακτήρα δεδομένα όπως συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, διατήρηση ή αποθήκευση, τροποποίηση, εξαγωγή, χρήση, διαβίβαση, διάδοση, καταστροφή.
Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 2472/1997 απαγορεύεται η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα χωρίς την προηγούμενη έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Επειδή το ίδιο το σχέδιο περιγραφής του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ορίζει ότι τα τηρούμενα προσωπικά στοιχεία των εξυπηρετούμενων φυλάσσονται σε ασφαλισμένο μέρος με ευθύνη του Κοινωνικού Επιστήμονα της δομής, είναι απόρρητα και αποκλειστική πρόσβαση έχουν μόνο τα στελέχη της δομής και οι Εισαγγελικές Αρχές.
Επειδή, οι υπεύθυνοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι κατά κύριο λόγο Κοινωνικοί Λειτουργοί, οι οποίοι δεσμεύονται τόσο από τις ισχύουσες νομικές διατάξεις (Ν. 2472/1997, ΠΔ 23/1992) αλλά και αποφάσεις του Αρείου Πάγου (Γνωμ. 9/1999) για την τήρηση αυστηρής εχεμύθειας και η εργασία τους περιορίζεται και προστατεύεται από ειδικό επαγγελματικό απόρρητο.
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1. Έχετε σχετική έγκριση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την ανωτέρω επεξεργασία των δεδομένων που συγκεντρώνετε;
2. Ποιος ο λόγος συλλογής των ανωτέρω δεδομένων; Ποιος ο υπεύθυνος επεξεργασίας των δεδομένων; Ποιο το πληροφοριακό σύστημα επεξεργασίας των ανωτέρω δεδομένων; Έχετε εκπονήσει σχέδιο για τον περιορισμό των όποιων πιθανών διαρροών ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων;
3. Η απόφαση να ζητηθεί η συμπλήρωση των ανωτέρω προσωπικών δεδομένων στηρίζεται σε απόφαση μονομελούς ή πολυμελούς διοικητικού οργάνου και να αν ναι, ποιες οι σχετικές διοικητικές πράξεις;
4. Δοθέντος του γεγονότος ότι οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν ήδη δηλώσει προσωπικά δεδομένα τους γιατί επιδιώκετε να συγκεντρώσετε πρόσθετα; Επίσης, γιατί χρησιμοποιείτε αυτήν την τριτοκοσμική, απάνθρωπη και βάρβαρη τακτική του ωμού εκβιασμού Ελλήνων πολιτών και ειδικότερα δημοσίων υπαλλήλων (Κοινωνικών Λειτουργών); Η τακτική των εκβιασμών δεν έχει θέση στον Ελληνικό Δημοκρατικό πολιτισμό και την ηθική μας, ως μέλη της Βουλής των Ελλήνων.
Αιτούμαι την κατάθεση:
• Αντιγράφου του ερωτηματολογίου που ζητήσατε να συμπληρώσουν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί.
• Αντίγραφα των διοικητικών πράξεων που εκδόθηκαν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την έγκριση συλλογής και επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των ωφελούμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
• Αντίγραφα της απόφασης έγκρισης από την Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την επεξεργασία των ανωτέρω προσωπικών δεδομένων.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.