!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ε υ χ α ρ ι σ τ ή ρ ι α Ε π ι σ τ ο λ ή



Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω και να εκφράσω την απεριόριστη εκτίμηση και ευγνωμοσύνη μου προς τους συναδέλφους υπαλλήλους του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, που αμέσως μετά το κάλεσμά για παροχή βοήθειας σε ζευγάρι υπερήλικων συνανθρώπων μας κατοίκων Υμηττού, ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά, επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστο ζήλο, ανθρωπιά, αλληλεγγύη κι ευαισθησία.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της 12/12/2012, μετά από κάλεσμα που δεχθήκαμε αρχικά στη Δημοτική Αστυνομία και κατόπιν στην Υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι» διαπιστώθηκε ότι το ζευγάρι των υπερήλικων συνανθρώπων μας δεν ανταποκρινόταν και η οικία τους ήταν κλειστή. Όταν ενημερώθηκα για το περιστατικό, ανησύχησα ιδιαίτερα διότι δεν είχε ξανασυμβεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν από το συγκεκριμένο ζευγάρι. Όπως με ενημέρωσαν οι υπάλληλοι του «Βοήθεια στο σπίτι» μετέβησαν στην οικία των υπερηλίκων θυμάτων δυο υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας προκειμένου να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί. Όταν έφτασαν επιβεβαίωσαν ότι το ζευγάρι δεν ανταποκρινόταν και κάλεσαν τη υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι». Κατόπιν αυτού ζήτησα να μεταβούν στο σπίτι μία νοσηλεύτρια και μία οικιακή βοηθός, οι οποίες γνώριζαν το ζευγάρι διότι ήταν περιστατικό τους. Η Νοσηλεύτρια Κούφαλη Χαρά επενέβη άμεσα, εισήλθε στην αυλή του σπιτιού και διαπίστωσε ότι το ζευγάρι υπερηλίκων βρισκόταν εντός της οικίας, δεμένο και φιμωμένο οπισθάγκωνα. Με τη βοήθεια των Δημοτικών Αστυνομικών Σπετσαρία Σταύρου και Μενέγου Ευφροσύνη απεγκλωβίστηκαν οι συνάνθρωποί μας οι οποίοι βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ, λαμβάνοντας παράλληλα και τις πρώτες βοήθειες. Το σπίτι ήταν παραβιασμένο και λεηλατημένο από αγνώστους.

Στη συνέχεια κλήθηκε η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ και συνοδεία των τριών υπαλλήλων της υπηρεσίας «Βοήθεια στο σπίτι», Δέτση Ζανέτας Κοινωνιολόγου, Αντωνάτου Χάιδως Οικιακής Βοηθού και Αποστόλου Αιμιλίας Οικιακής Βοηθού, οι υπερήλικες οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. Αφού διαπιστώθηκε ότι δε συνέτρεχε λόγος ανησυχίας για την υγεία τους έπρεπε να επιστρέψουν στην οικία τους. Μαζί με τους συναδέλφους Κούφαλη Χαρά Νοσηλεύτρια, Φλεριανού Σάντυ και Αγαδάκο Σταύρο Δημοτικοί Αστυνομικοί, Λιαμίρα Αλεξάνδρα Καθαρίστρια, Δρακονταειδή Σταματίνα πεντάμηνη Διοικητική υπάλληλο καθώς και τον ιδιοκτήτη καταστήματος τζαμιών Μουστάκα Χρήστο, ο οποίος προσφέρθηκε να βοηθήσει αφιλοκερδώς, κατευθυνθήκαμε στην οικία την οποία καθαρίσαμε και τακτοποιήσαμε ενώ ταυτόχρονα αποκαταστήσαμε και τις βλάβες στα τζάμια καθώς και στην κεραία της τηλεόρασης. Κατόπιν συνοδεύσαμε τους υπερήλικες στην οικία τους στους οποίους παρασχέθηκε μεταξύ άλλων και ψυχολογική υποστήριξη.

Το περιστατικό αυτό θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή με απεριόριστη ευγνωμοσύνη και θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν άμεσα και αποτελεσματικά να πράξουμε το αυτονόητο προς το συνάνθρωπο, το οποίο όμως σπανίζει στην εποχή μας. Όσο υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι υπάρχει και η ελπίδα να ξεπεράσουμε τα προβλήματα κοινωνικής προστασίας που έχουν διογκωθεί ιδιαίτερα στην εποχή μας καθιστώντας απαραίτητη περισσότερο από ποτέ τη βοήθεια και αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο, γιατί μόνο μαζί θα οδηγηθούμε στο φως της ελπίδας.

Ευχαριστώ θερμά όλους για τη βοήθεια.

Με απεριόριστη εκτίμηση,

Η Προϊσταμένη Δημοτικής Αστυνομίας-
Κοινωνικής Πολιτικής – Παιδείας και
Δια Βίου Μάθησης του Δήμου
Δάφνης – Υμηττού

Ε υ χ α ρ ι σ τ ή ρ ι α   Ε π ι σ τ ο λ ή


Με  την παρούσα  επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω και να εκφράσω την απεριόριστη εκτίμηση και ευγνωμοσύνη μου προς τους συναδέλφους  υπαλλήλους του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, που αμέσως μετά το κάλεσμά για παροχή βοήθειας σε ζευγάρι υπερήλικων συνανθρώπων μας κατοίκων Υμηττού, ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά, επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστο ζήλο, ανθρωπιά, αλληλεγγύη κι ευαισθησία.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της 12/12/2012, μετά από κάλεσμα που δεχθήκαμε αρχικά στη Δημοτική Αστυνομία και κατόπιν  στην Υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι» διαπιστώθηκε ότι το ζευγάρι των υπερήλικων συνανθρώπων μας δεν ανταποκρινόταν και η οικία τους ήταν κλειστή.  Όταν  ενημερώθηκα για το περιστατικό, ανησύχησα ιδιαίτερα διότι δεν είχε ξανασυμβεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν από το συγκεκριμένο ζευγάρι.  Όπως με ενημέρωσαν οι υπάλληλοι του «Βοήθεια στο σπίτι»  μετέβησαν στην οικία των υπερηλίκων θυμάτων δυο υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας  προκειμένου να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί.  Όταν έφτασαν επιβεβαίωσαν ότι το ζευγάρι δεν ανταποκρινόταν και κάλεσαν τη υπηρεσία  «Βοήθεια στο σπίτι».  Κατόπιν αυτού ζήτησα να μεταβούν στο σπίτι μία νοσηλεύτρια και μία οικιακή βοηθός, οι οποίες γνώριζαν το ζευγάρι διότι ήταν περιστατικό τους.  Η Νοσηλεύτρια Κούφαλη Χαρά επενέβη άμεσα, εισήλθε στην αυλή του σπιτιού και διαπίστωσε ότι το ζευγάρι υπερηλίκων βρισκόταν εντός της οικίας, δεμένο και φιμωμένο οπισθάγκωνα. Με τη βοήθεια των Δημοτικών Αστυνομικών Σπετσαρία Σταύρου και Μενέγου Ευφροσύνη απεγκλωβίστηκαν οι συνάνθρωποί μας οι οποίοι βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ, λαμβάνοντας παράλληλα και τις πρώτες βοήθειες. Το σπίτι ήταν παραβιασμένο και λεηλατημένο από αγνώστους.

Στη συνέχεια κλήθηκε η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ και συνοδεία των τριών υπαλλήλων της υπηρεσίας «Βοήθεια στο σπίτι», Δέτση Ζανέτας Κοινωνιολόγου, Αντωνάτου Χάιδως Οικιακής Βοηθού και Αποστόλου Αιμιλίας Οικιακής Βοηθού, οι υπερήλικες οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.   Αφού διαπιστώθηκε ότι δε συνέτρεχε λόγος ανησυχίας για την υγεία τους έπρεπε να επιστρέψουν στην οικία τους.  Μαζί με τους συναδέλφους Κούφαλη Χαρά Νοσηλεύτρια, Φλεριανού Σάντυ και Αγαδάκο Σταύρο  Δημοτικοί  Αστυνομικοί,  Λιαμίρα Αλεξάνδρα Καθαρίστρια, Δρακονταειδή Σταματίνα πεντάμηνη Διοικητική υπάλληλο καθώς και τον ιδιοκτήτη καταστήματος τζαμιών Μουστάκα Χρήστο, ο οποίος προσφέρθηκε να βοηθήσει αφιλοκερδώς,  κατευθυνθήκαμε στην οικία την οποία καθαρίσαμε και τακτοποιήσαμε ενώ ταυτόχρονα αποκαταστήσαμε και τις βλάβες στα τζάμια καθώς και στην κεραία της τηλεόρασης.  Κατόπιν συνοδεύσαμε τους υπερήλικες στην οικία τους στους οποίους παρασχέθηκε μεταξύ άλλων και ψυχολογική υποστήριξη.

Το περιστατικό αυτό θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή με απεριόριστη ευγνωμοσύνη και θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν άμεσα και αποτελεσματικά να πράξουμε το αυτονόητο προς το συνάνθρωπο, το οποίο όμως σπανίζει στην εποχή μας.  Όσο υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι υπάρχει και η ελπίδα να ξεπεράσουμε τα προβλήματα κοινωνικής προστασίας που έχουν διογκωθεί ιδιαίτερα στην εποχή μας καθιστώντας απαραίτητη περισσότερο από ποτέ τη βοήθεια και αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο,  γιατί μόνο μαζί θα οδηγηθούμε στο φως της ελπίδας.

Ευχαριστώ θερμά όλους για τη βοήθεια.

Με απεριόριστη εκτίμηση,

Η Προϊσταμένη Δημοτικής Αστυνομίας-
 Κοινωνικής Πολιτικής – Παιδείας και
    Δια  Βίου Μάθησης του Δήμου
            Δάφνης –  Υμηττού
 

           Μαρία  Ανδριώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.