!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Παυσίπονο η παράταση του "Βοήθεια στο σπίτι"

ο κ. Αικατερινάκης

Παράταση στην λειτουργία με την παρούσα μορφή έως το τέλος του Σεπτέμβρη έλαβε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Η συγκεκριμένη εξέλιξη σαφώς και είναι ένα παυσίπονο λίγων μηνών μιας και ξανά οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις εκ νέου όταν θα πλησιάζει η ημερομηνία διακοπής του προγράμματος. Οι δε εξυπηρετούμενοι να νοιώσουν επίσης μια ανακούφιση καθώς στηρίζονται στο πρόγραμμα για την κάλυψη των βασικών καθημερινών αναγκών.

 Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση δεν ήταν έτοιμη για την μετάβαση στο “Κατ΄ οίκον Φροντίδα”. Να θυμίσουμε ότι το “Βοήθεια στο σπίτι” από 1η Απριλίου θα άλλαζε μορφή και θα εξελισσόταν σε “Κατ΄ οίκον Φροντίδα”, με αυστηρότερα ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους. Αρκεί να σημειωθεί ότι οι όροι συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν συμπληρώσει το 78ο έτος της ηλικίας τους, να έχουν πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας πάνω από το 67% και ετήσιο εισόδημα 7.740 ευρώ.

Μεσοβέζικη χαρακτηρίζει την λύση - παράταση που δόθηκε ο πρόεδρος του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν. Μανόλης Αικατερινάκης επισημαίνοντας ότι εκ νέου τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι εξυπηρετούμενοι νοιώθουν την κοροϊδία και την προχειρότητα που κ παρούσα κυβέρνηση αντιμετωπίζει το σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα. Η ομηρία όλων συνεχίζεται για μια ακόμα φορά την στιγμή που θα έπρεπε το θέμα αυτό να το λήξουν μια για πάντα μονιμοποιώντας τους εργαζόμενους και αφήνοντας τους Δήμους που θέλουν και μπορούν να το διαχειριστούν μόνοι τους αυτό το πρόγραμμα και εξασφαλίζοντας έτσι και την ηρεμία όλων των εξυπηρετούμενων που μόνο θετικά έχουν να καταθέσουν για την λειτουργία του.»

Η πίεση τόσο των εργαζομένων όλο αυτό το διάστημα σε πανελλαδική εμβέλεια όσο και οι πιέσεις μερικών Δήμων της χώρας οδήγησαν ε αυτή την έστω μικρή παράταση του προγράμματος που το ίδιο το Υπουργείο την αποκαλεί περίοδο καλύτερης προετοιμασίας. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «η παράταση κρίνεται σκόπιμη προκειμένου να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το διάδοχο πρόγραμμα «Κατ’ οίκον φροντίδα» που έχει ετοιμάσει το Υπουργείο Εργασίας, χωρίς οι 80.000 ωφελούμενοι του προγράμματος να στερηθούν ούτε μια μέρα τις πολύτιμες υπηρεσίες που τους παρέχονται από τους 3.500 και πλέον εργαζομένους».

 Στην ανακοίνωση βέβαια αυτή ούτε λόγος για την αλλαγή των προϋποθέσεων ώστε κάποιος να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.