!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Κ. Ασκούνης: Με τις καταργήσεις θα καταρρεύσουν οι κοινωνικές δομές



Τον κίνδυνο να καταρρεύσουν οι κοινωνικές δομές των δήμων αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε καταργήσεις ή συγχωνεύσεις νομικών προσώπων επισείει με συνέντευξη του στην aftodioikisi.gr, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το συνέδριο της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος Κώστας Ασκούνης. Παράλληλα τονίζει ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι αντισυνταγματική καθώς πλήττει ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ, ενώ υπενθυμίζει ότι η Αυτοδιοίκηση είναι η μόνη που με τον Καλλικράτη έχει προχωρήσει  ήδη σε συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις των δομών και των υπηρεσιών της. Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του προέδρου της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη στην aftodioikisi.gr είναι το εξής:
-Κύριε πρόεδρε βλέπουμε το τελευταίο διάστημα δημοσιεύματα για καταργήσεις και συγχωνεύσεις νομικών προσώπων των δήμων. Έχετε εσείς ως ΚΕΔΕ επίσημη ενημέρωση; 
Το θέμα της κατάργησης και της συγχώνευσης των νομικών προσώπων των δήμων δεν έχει τεθεί επισήμως στην ΚΕΔΕ. Γι’  αυτό και εμείς κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα ζητήσουμε από τον υπουργό Εσωτερικών  να ξεκαθαρίσει τη θέση της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε συνεχώς δημοσιεύματα στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και εμείς οι δήμαρχοι να μην γνωρίζουμε κάτι επισήμως από την κυβέρνηση.
-Σε κάθε περίπτωση ποια είναι η θέση της ΚΕΔΕ για το θέμα αυτό;
  Πρώτα απ’ όλα θεωρούμε ότι αν πραγματοποιηθεί αυτή η κίνηση εκ μέρους της κυβέρνησης θα είναι αντισυνταγματική καθώς πλήττεται ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ.
-Αυτό είναι το ένα που αφορά το θεσμικό κομμάτι. Όσον αφορά το ουσιαστικό; 
Όπως έχουμε ήδη πει η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο μόνος φορέας του Δημοσίου που με τον Καλλικράτη προχώρησε ήδη σε συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις των δομών και των υπηρεσιών του. Δεν μπορεί, λοιπόν, να ζητείται και πάλι από την Αυτοδιοίκηση και μάλιστα σε μία εποχή που ένα μεγάλο μέρος των κοινωνικών υπηρεσιών προς τους αδύναμους οικονομικά πολίτες παρέχονται από τους δήμους, να προχωρήσει σε νέες περικοπές. Γιατί αυτό  σημαίνει ότι θα καταρρεύσουν υπηρεσίες και δομές των δήμων της χώρας, καθώς θεμελιώδεις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ασκούνται μέσω των κοινωφελών Δημοτικών Επιχειρήσεων και παρέχονται με τον πλέον αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο, αναγκαίες κοινωνικοπρονοιακές υπηρεσίες μέσω δομών, όπως παιδικοί σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ, ξενώνες αστέγων, κοινωνικά παντοπωλεία και ιατρεία, κέντρα πρόληψης, γυμναστήρια, ωδεία κ.α. Υπηρεσίες που ανακουφίζουν τις πιο ευαίσθητες και ευάλωτες στις συνέπειες της κρίσης κοινωνικές ομάδες πολιτών.  

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.