!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΣΣ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΑΠΕΡΓΙΑ

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,
ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ , ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ,
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ»



                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Σωματείο Εργαζομένων ‘Βοήθεια στο Σπίτι Νομού Κερκύρας, μετά τη Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα στις 27/05/2013 με πλειοψηφία του εκλογικού Σώματος αποφάσισε να πραγματοποιήσει:


                                                                48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
                                         ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΣΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
                                                            ΣΤΙΣ 30 & 31 ΜΑΙΟΥ
                                 (ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ)

ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΒΣΣ ΣΤΙΣ 30/5/2013 ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DU LAK, ΧΩΡΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ :

-Στο ξεπούλημα της Πρόνοιας. Η παροχή κοινωνικής φροντίδας και προστασίας πρωτίστως αποτελούν ευθύνη του κράτους και παρέχεται χωρίς διακρίσεις σε κάθε άτομο που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης. Δεν μπορεί εξασφαλισμένα χρήματα με νόμο που καλύπτουν την λειτουργία όλων των δημοτικών δομών να μοιράζονται σε ιδιώτες στο όνομα ίσων ευκαιριών.

-Στην ανεργία 3500 εργαζομένων των ΒΣΣ οι οποίοι μέσα από διαδικασίες ΑΣΕΠ εργάζονται επί δέκα και πλέον συναπτά έτη καταθέτοντας την ψυχή τους δουλεύοντας κάτω από αντίξοες συνθήκες απλήρωτοι επί μήνες και καλύπτοντας κενά σε άλλους τομείς των δήμων ασκώντας αλλότρια καθήκοντα

-Στο σχεδιασμό της πολιτείας για την δημιουργία κοινωνικών συνεταιρισμών. Δεν είναι δυνατόν οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις, να γίνουν εγγύηση της πολιτείας απέναντι στους ανήμπορους συνανθρώπους μας αφήνοντας τους στο έλεος του ιδιωτικού επιχειρέιν και του κανιβαλισμού.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ :

• ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

• ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ



Καλούμε το Δήμαρχο, τους αιρετούς και όλα τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης να απορρίψουμε μαζί το μοντέλο των συνεταιριστικών επιχειρήσεων & η όποια συγχρηματοδότηση προκύψει, να λειτουργήσει ως μεταβατικό στάδιο στο τέλος της οποίας θα πρέπει επιτέλους οι δομές αυτές και οι εργαζόμενοι να ενταχθούν μόνιμα στους δήμους …….


Εκ του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.