!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας: «Να παραιτηθούν όλοι οι Δήμαρχοι»




Να κλείσουν όλοι οι Δήμοι τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και να παραιτηθούν και οι 325 δήμαρχοι αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τις διατάξεις που προβλέπουν την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, όπως επίσης όσες αναφέρονται σε ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα προτείνει η Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, στην αυριανή έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Την απόφαση αυτή έλαβε κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε ο εκπρόσωπος της Λαϊκης Συσπείρωσης (ΚΚΕ) Μιχάλης Κωνσταντινίδης) η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας σε έκτακτη συνεδρίαση της. Υπενθυμίζεται ότι την υποβολή παραίτησης αποφάσισαν σήμερα ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας.
Ακολουθεί ολόκληρο το ψήφισμα:
«Μετά από εισήγηση του Προέδρου Σίμου Δανιηλιδη, τις τοποθετήσεις σχεδόν όλων των παρευρισκόμενων Δημάρχων και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων των εργαζομένων, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με σχεδόν ομόφωνη απόφαση (με διαφοροποίηση ενός μέλους), ψήφισαν το παρακάτω ψήφισμα:
Εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στα κυβερνητικά σχέδια για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και του θεσμού των Σχολικών Φυλάκων.

Καταγγέλλουμε την όποια απόφαση και σκέψη για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και συγχώνευσής της με την ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τη μετάταξη 3.500 Δημοτικών Αστυνόμων, ως παράνομη, αντιδημοκρατική, οπισθοδρομική, αντιαυτοδιοικητική, αντιευρωπαϊκή, αντισυνταγματική και τελείως παράλογη.

Η Δημοτική Αστυνομία είναι μια από τις σημαντικότερες Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σήμερα, η οποία όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί, αλλά αντιθέτως να ενδυναμωθεί και να υποστηριχτεί στη σπουδαία κοινωνική και περιβαλλοντική της αποστολή.

Σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες η Δημοτική Αστυνομία κατέχει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ευταξίας στις πόλεις, ενώ είναι επιφορτισμένη με καθήκοντα καίρια, όπως αυτό της προστασίας του περιβάλλοντος. Στην Ελλάδα η Δημοτική Αστυνομία αποτελεί κατάκτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και χάρη στην ύπαρξή της έχει κατά πολύ βελτιωθεί και αλλάξει η εικόνα των πόλεών μας.

Με βάση τις ευρωπαϊκές αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας, όλες οι υποθέσεις για το περιβάλλον, τον έλεγχο της ρύπανσης, τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, την κυκλοφορία και τη στάθμευση οχημάτων, την προστασία και τη φύλαξη της δημοτικής περιουσίας, τον έλεγχο της «μαύρης» εργασίας και πολλές άλλες, εξυπηρετούνται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με φορέα και κεντρική υπηρεσία υλοποίησης τη Δημοτική Αστυνομία.

Μετά από αγώνες ετών και διεκδικήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με το νόμο 3852 («Καλλικράτης») και με τον προηγούμενο νόμο για τη Δημοτική Αστυνομία, πετύχαμε τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, εκφράζοντας την Αυτοδιοίκηση των αρμοδιοτήτων και των ευθυνών και όχι την ανεύθυνη Αυτοδιοίκηση.

Όσοι, δε, επιχειρούν να δημιουργήσουν στρεβλή εικόνα για τις προσλήψεις των στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας, προσποιούμενοι ότι δεν γνωρίζουν πως αυτές έγιναν νόμιμα και μέσω διαφανών, αξιοκρατικών διαδικασιών ΑΣΕΠ, οφείλουν να εγκαταλείψουν την πολιτική της συκοφάντησης που ασκούν συνειδητά.

Η κυβέρνηση, εφόσον επιμείνει σε ένα τέτοιο καταστροφικό ενδεχόμενο, είναι βέβαιο ότι κάνει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά της λάθη με επικίνδυνες συνέπειες. Αν ισχύσει η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, η παρουσία της οποίας είναι αποδεδειγμένα άκρως αναγκαία, ποιος θα εξυπηρετεί όλα αυτά τα ζητήματα; Ή, μήπως, το επόμενο βήμα θα είναι η αφαίρεση κι άλλων αρμοδιοτήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η επιστροφή μας σε παλαιού τύπου υπηρεσίες;

Παράλληλα, και για τους παραπάνω ίδιους λόγους, καταγγέλλουμε και αντιδρούμε στην κατάργηση του κρίσιμου θεσμού των Σχολικών Φυλάκων, διότι ένα τέτοιο απευκταίο ενδεχόμενο θα σήμαινε τη μετατροπή των ευαίσθητων σχολικών μονάδων σε έρμαια κάθε εγκληματικής δράσης και θα υποβάθμιζε περαιτέρω την παρεχόμενη δημόσια Παιδεία και Εκπαίδευση.

Αμετακίνητη θέση μας είναι πως όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί ο θεσμός, αλλά να επεκταθεί και στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για τη φύλαξη και την προστασία μαθητών και κτιρίων.

Έχει αποδειχθεί, και όλη η κοινωνία έχει αποφανθεί, ότι το έργο των Σχολικών Φυλάκων είναι αναντικατάστατο.

Και είναι απολύτως βέβαιο ότι το κόστος για τις συντηρήσεις, τις επισκευές και την αντικατάσταση χρήσιμου και ακριβού εποπτικού εξοπλισμού που θα χρειάζεται να καταβάλουμε μετά από βανδαλισμούς, καταστροφές και διαρρήξεις, θα είναι πολλαπλάσιο από το κόστος της μισθοδοσίας των Σχολικών Φυλάκων.
Με βάση όλα τα παραπάνω:

Θεωρούμε δίκαιο και λογικό τον αγώνα των εργαζομένων, συμμετέχουμε σ” αυτόν και συμπαραστεκόμαστε στα αιτήματά τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει ΤΩΡΑ τις απαράδεκτες και ταπεινωτικές διατάξεις των άρθρων 76-81 του Σχεδίου Νόμου, και να αναιρέσει κάθε σχεδιασμό που στραγγαλίζει περαιτέρω την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ακρωτηριάζει τις υπηρεσίες της, και καθιστά αδύνατη την σύνταξη δημοτικού προϋπολογισμού και προγράμματος δράσης.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναιρέσει κάθε σχεδιασμό για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και μεταφοράς της στην ΕΛ.ΑΣ.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναιρέσει κάθε σχεδιασμό για κατάργηση του θεσμού των Σχολικών Φυλάκων.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, και να πάψει να απαξιώνει και να επιχειρεί υποβιβασμό του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Καλούμε την κυβέρνηση να τολμήσει να καταργήσει επιβλαβείς, σπάταλους, επιζήμιους και επί της ουσίας ανύπαρκτους δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες, όπως ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, η Δημόσια Εταιρία Εκπόνησης Μελετών Κατασκευών Νοσοκομείων, η Αγροφυλακή, κ.λπ., και να σταματήσει να επιτίθεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Προτείνουμε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ (Αθήνα, 12-7-2013) να αποφασίσει το πανελλαδικό κλείσιμο των Δήμων την Δευτέρα και την Τρίτη 15 και 16 Ιουλίου 2013, με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές υπηρεσίες τους.

Προτείνουμε να τεθούν οι παραιτήσεις των 325 Δημάρχων της Χώρας στην διάθεση της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, ως ύστατη έκφραση διαφύλαξης της αξιοπρέπειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αποφασίζουμε την προσφυγή στα συνταγματικά δικαστήρια (Συμβούλιο της Επικρατείας), στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και στα ευρωπαϊκά αυτοδιοικητικά όργανα για να μην προχωρήσουνε οι παράνομοι, αντισυνταγματικοί και αντιευρωπαϊκοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης.
Η αντίδρασή μας θα είναι καθολική, μαζική, δυναμική και σκληρή. Τετελεσμένα δεν αποδεχόμαστε και σίγουρα δεν θα μείνουμε απαθείς θεατές στα σχέδια όσων θεωρούν ότι μπορούν να μετατρέψουν την ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση σε απόβλητο της ευρωπαϊκής οικογένειας. Αν η κυβέρνηση επιμείνει, θα πρόκειται για ένα θανάσιμο ακρωτηριασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

 aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.