!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ούτε παραιτήσεις, ούτε "λουκέτα"... από την ΚΕΔΕ

Ούτε παραιτήσεις, ούτε λουκέτα... από την ΚΕΔΕ
Με προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και με "μπλόκο" στην αποστολή των προσχεδίων των Προϋπολογισμών των δήμων στο Οικονομικό Παρατηρητήριο των Ο.Τ.Α. απαντά το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στην κυβέρνηση, μετά την ψήφιση του νόμου 4172/2013, αποφεύγοντας την "κατά μέτωπο" σύγκρουση με την Κυβέρνηση, όπως είχε επισημάνει το epoli.gr.Παράλληλα, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή τους στις απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και στα οριζόντια μέτρα, δηλώνοντας, ταυτόχρονα, ότι θα υπερασπιστεί μέχρι "τέλους" τη θέση αυτή της Αυτοδιοίκησης.
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, που συνήλθε σήμερα, προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στους δήμους, μετά την ψήφιση του νόμου 4172/2013, υπογραμμίζει ότι, με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Κυβέρνηση έπληξε καίρια τον ίδιο τον θεσμό, τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην κοινωνία αλλά και την έννοια της αποκέντρωσης - γεγονός που επισημαίνεται και στη σχετική Έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.
Επίσης,
- Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στις απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και στα οριζόντια μέτρα.
- Δηλώνει ότι είναι υπέρ της κινητικότητας και αξιολόγησης των εργαζομένων σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα, χωρίς εξαιρέσεις.
- Καλεί την Κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης και μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα.
- Ζητά από την Κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα στη Βουλή θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση, προειδοποιώντας ότι, αν δε συμβεί αυτό, τότε οι δήμοι θα προχωρήσουν μόνοι τους τη διαδικασία αξιολόγησης, με βάση τα κριτήρια που υπάρχουν, έτσι ώστε μέχρι τέλος Οκτωβρίου, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ Ο.Τ.Α. - ΕΛΕΓΧΟΙ
Σε ότι αφορά  στη σύνταξη των Προϋπολογισμών των Δήμων, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε οι δήμοι να μη στείλουν στοιχεία με τα προσχέδια των Προϋπολογισμών στο Οικονομικό Παρατηρητήριο Ο.Τ.Α. και τα Δημοτικά Συμβούλια να προχωρήσουν στην ψήφιση των Προϋπολογισμών τους και να τους αποστείλουν στην Εποπτεύουσα Αρχή, δηλαδή στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.
Εξάλλου, όπως τονίστηκε, το Οικονομικό Παρατηρητήριο Ο.Τ.Α., μπορεί να αντλήσει στοιχεία από τον Διαλειτουργικό Κόμβο (Βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών).
Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τονίζει, επίσης για το θέμα των ελέγχων ότι «η Αυτοδιοίκηση επιδίωξε και επιδιώκει ελέγχους ουσιαστικούς και αυστηρούς, ελέγχους νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας».
ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Πέραν των παραπάνω, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε να προσφύγει, τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας όσο και τα αρμόδια Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, κατά της αφαίρεσης αρμοδιοτήτων του Οικονομικού Παρατηρητηρίου Ο.Τ.Α., για αντισυνταγματικότητα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής.
Τέλος, η ΚΕΔΕ καλεί τους δήμους και τους αιρετούς να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης της κοινής γνώμης με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Παράλληλα, θα παρέμβει και θα ενημερώσει τα Ευρωπαϊκά Φόρουμ και Όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ θα αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ουσιαστικής αποκέντρωσης, της πραγματικής μεταρρύθμισης, με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, της ακινησίας, με τελικό ζητούμενο ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό κράτος, που θα είναι στην υπηρεσία των πολιτών και της ανάπτυξης.

 epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.