!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΣΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΚΑΙ CAPITAL

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ       ΠΡΟΣ:  κ.Σαλούρου
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Αθήνα, 1-7-2013

κ.Σαλούρου,
με αρκετό ενδιαφέρον και έκπληξη διαβάσαμε στον Επενδυτή (15-16 Ιουνίου 2013) και αντίστοιχα στην capital  το δημοσίευμα που υπογράφετε με τίτλο: ΄΄Στον αέρα το Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ και θα θέλαμε να επισημάνουμε και να σχολιάσουμε τα κάτωθι σημεία :
  1. τα στοιχεία που αναφέρονται περί 30.000 εξυπηρετούμενων (εκτίμηση του Υπουργείου Εργασίας), αν ζητήσετε να σας τα αναλύσουν , θα διαπιστώσετε ότι αφορούν μόνο όσους εξυπηρετούμενους εγκρίθηκαν κατά το τελευταίο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από την ΕΕΤΑΑ Α.Ε.(Ιούνιος 2011 – Δεκέμβριος 2011). Ο πραγματικός αριθμός είναι τουλάχιστον τριπλάσιος και αφορά εξυπηρετούμενους μοναχικούς που εξυπηρετούνται εδώ και πολλά έτη ή και πρόσφατα από το ΒΣΣ αλλά δεν είχαν τα κριτήρια ένταξης στο τελευταίο πρόγραμμα, ή απλά δεν εγκρίθηκαν , παρόλο που είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σε μια προσπάθεια μείωσης του αριθμού των ωφελούμενων που συστηματικά γίνεται τα τελευταία έτη.
  2. το κόστος λειτουργίας κάθε δομής ανά εξυπηρετούμενο , όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, κυμαίνεται από 81€ έως και 7.700,00€. Εμείς οι εργαζόμενοι στο ΒΣΣ δεν γνωρίζουμε από λογιστικά και συνεχίζουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας παρόλο που πολλοί από εμάς παραμένουμε απλήρωτοι για 6 και πλέον μήνες. Ωστόσο, χωρίς καμία διάθεση αμφισβήτησης αυτών των στοιχείων που αναφέρονται, σας καλούμε να μας γνωστοποιήσετε την πηγή πληροφόρησής σας και ταυτόχρονα καλούμε τους αρμοδίους να δημοσιοποιήσουν άμεσα τα στοιχεία των φορέων όπου η δαπάνη λειτουργίας του ΒΣΣ είναι 7.700,00€ ανά ωφελούμενο.!!!!!!!!!! Όπως αντιλαμβάνεστε , το ποσό αυτό δεν σχετίζεται με την καθαυτή αναγκαιότητα της ύπαρξης του ΒΣΣ αλλά με την νοοτροπία κάποιων ΄΄υπευθύνων΄΄ την οποία και καταδικάζουμε.
  3. αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι: ΄΄η άρνηση των μέχρι σήμερα φορέων έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες στους ιδιώτες΄΄ . Ως ΄΄φορείς΄΄ νωρίτερα αναφέρονται οι εργαζόμενοι και η ΚΕΔΕ. Θεωρείτε λοιπόν ότι με την ίδρυση των ΚΟΙΝΣΕΠ  από εμάς  τους εργαζόμενους, δεν θα είμαστε ιδιώτες; Σαφώς και θα είμαστε ΄΄ΙΔΙΩΤΕΣ΄΄ και βασικό στόχο τότε στο βωμό της επιβίωσης  θα έχουμε το κέρδος με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην παροχή υπηρεσιών . Άρα, την πόρτα προς την ιδιωτικοποίηση του ΒΣΣ δεν την ανοίγουν οι ΄΄ εμπλεκόμενοι φορείς΄΄ αλλά το ίδιο το Υπουργείο. Καλό θα ήταν λοιπόν να μην ψάχνουμε για εξιλαστήρια θύματα ή για δήθεν υπεύθυνους , σε κάτι που είναι οφθαλμοφανές και ήδη γεγονός και σε άλλους τομείς της ελληνικής πραγματικότητας.
  4. Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε , ότι ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε , η ΠΡΟΝΟΙΑ θα πρέπει να παραμείνει ΚΡΑΤΙΚΗ και όχι να ιδιωτικοποιηθεί. Αγωνιζόμαστε στα σχέδια περί ιδιωτικοποίησης που θα οδηγήσουν στον μαρασμό τις τοπικές κοινωνίες, καθώς η έλλειψη υπηρεσιών ΒΣΣ με τη σημερινή τους μορφή θα οδηγήσει στο περιθώριο χιλιάδες ηλικιωμένους και Αμεα, και στην ανεργία 3.500 εργαζόμενους και τις οικογένειες αυτών.

 
Ως εργαζόμενοι ελπίζουμε για άλλη μια φορά ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και να μην θυσιαστεί το Βοήθεια στο Σπίτι στον βωμό των μνημονιακών απαιτήσεων.
Με εκτίμηση  τα Σωματεία,
1.      Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Αττικής
2.      Διαπεριφερειακός Σύλλογος Εργαζομένων ΒΣΣ Περιφερειών
      Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου
3.      Σωματείο Κεντρικής Μακεδονίας
4.      Σωματείο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
5.      Σωματείο Ηπείρου
6.      Σωματείο Κρήτης
7.      Σωματείο Βοιωτίας
8.      Σωματείο Μαγνησίας
9.      Σωματείο Λέσβου
10.  Σωματείο Λευκάδας
11.  Σωματείο Κέρκυρας
12.  Σωματείο Τρικάλων
13.  Σωματείο Καρδίτσας
14.  Σωματείο Φωκίδας
15.  Σωματείο Ευρυτανίας
16.  Σωματείο Φθιώτιδας
17.  Σωματείο Κυκλάδων
18.  Σωματείο Σάμου
19.  Σωματείο Χίου
20.  Σωματείο Εύβοιας


Τηλ. Επικοινωνίας Συντονιστικής ομάδας  Σωματείων :
  1. Σοφία Κολιζέρα                6948183161      (Ν.Αττικής)
  2. Zωή Ιωακειμίδου              6944835205      (Κ.Μακεδονίας)
  3. Γιάννης Αθανασίου           6979217354      (Λευκάδας)
  4. Παπαιωάνου Λουκία         6975710418      (Βοιωτίας)
  5. Αναστασία Πανούση         6979355419       (Κρήτης)
  6. Αγγελική Μαντέλου          6937631112       (Δ.Ελλάδας –Πελοποννήσου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.