!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας: Αποφασίζουν κλιμάκωση των αντιδράσεων


Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους κατά των μέτρων που απαξιώνουν το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και να αποτρέψουν κάθε άλλο ενδεχόμενο επίθεσης σε βάρος των δήμων και της κοινωνικής αποστολής τους, είναι οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.
Αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ, που προβλέπεται να συγκληθεί το επόμενο διάστημα μετά από πρόσκληση του προέδρου της, Σίμου Δανιηλίδη. Κατά τη συνεδρίασή της θα γίνει εκτίμηση όλων των τελευταίων εξελίξεων όπως διαμορφώθηκαν μετά την ψήφιση του πολυνόμου που καταργεί τη Δημοτική Αστυνομία και τους Σχολικούς Φύλακες, ενώ καταργεί και την οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ μέσω της καθιέρωσης του Παρατηρητηρίου.
Επίσης, θα γίνει η αξιολόγηση κι εκτίμηση των αποτελεσμάτων από τις πανελλήνιες κινητοποιήσεις των συλλογικών οργάνων των δήμων και θα συζητηθούν οι περαιτέρω αντιδράσεις και μορφές κινητοποίησης.
Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ, μεταξύ των άλλων, κάνοντας δεκτή την πρόταση του κ. Δανιηλίδη, έχει ήδη αποφασίσει την προσφυγή στα ελληνικά κι ευρωπαϊκά δικαστήρια για την ακύρωση των ψηφισθέντων μέτρων.
Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι ζυμώσεις για πανελλήνια διεύρυνση του καταλόγου με τις υπογραφές παραιτήσεων των δημάρχων, πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την ΠΕΔ-ΚΜ με 29 δημάρχους να υπογράφουν κείμενο παραίτησης.
«Η υπογραφή του κειμένου παραίτησης από τους 29 δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί μια κίνηση με βαθύ πολιτικό και συμβολικό χαρακτήρα, το μήνυμα της οποίας φαίνεται να έχει ληφθεί από τους αποδέκτες στους οποίους απευθυνόμασταν. Είναι μια πολιτική και κοινωνική πράξη ευθύνης, που διατρανώνει την αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη διαφύλαξη της αποστολής της Τ.Α. στην κοινωνία. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις από κοντά, δεν επαναπαυόμαστε, ούτε εφησυχάζουμε στις όποιες πυροσβεστικές δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων. Είμαστε παρόντες κι έτοιμοι ανά πάσα ώρα να αντιδράσουμε πολύ δυναμικότερα», δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Σίμος Δανιηλίδης.
Μάλιστα τονίζει ότι η πρωτοβουλία αυτή «θα πρέπει να αποκτήσει πανελλήνια δυναμική για τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας της Τ.Α.», με το σύνολο των αιρετών να παραμένει «στρατευμένο σε ένα ενωτικό πλαίσιο δράσης».

 aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.