!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer με εκδήλωση στην Παύλιανη

Altz3

Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο Alzheimer σήμερα 21 Σεπτεμβρίου και την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στην Κοινότητα Παύλιανης ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Τρίτη ηλικία και Νόσος Alzheimer», που συνδιοργάνωσαν οι εργαζόμενες του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και το «Σωματείο Στήριξης Ασθενών Νόσου Alzheimer- Συναφών διαταραχών & Υπερήλικων Ν. Φθιώτιδας».

altzGatos

Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση, που έγινε στην κατάμεστη αίθουσα Κατσίμπα, ήταν ο νευρολόγος- ψυχίατρος, νευροφυσίατρος, ειδικευμένος στην άνοια και μέλος της παγκόσμιας οργάνωσης ψυχικής υγείας, Κωνσταντίνος Γάτος. Το ακροατήριο αποτελούνταν από επωφελούμενους του προγράμματος, αλλά και άλλους κατοίκους της Κοινότητας, ενώ παρευρέθηκαν και από πλευράς Δήμου ο σύμβουλος και Πρόεδρος της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας της Αυτοδιοίκησης «Παρέμβαση», Δημήτριος Τελώνης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παύλιανης, Γεώργιος Ρηγάκης.

altz1

Παρουσιάστηκαν τα νέα επιστημονικά ευρήματα γύρω από την νόσο και δόθηκε η δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να εκφράσουν τις δικές τους απορίες και να εκθέσουν τα προσωπικά τους βιώματα.
Ο κ. Γάτος εξήγησε πως η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση βοηθούν στην καθυστέρηση εμφάνισης της νόσου ενώ επισήμανε πόσο σημαντική είναι η ενασχόληση με διάφορες δραστηριότητες για την βελτίωση της μνήμης.
Τέλος έγινε αναφορά στον δύσκολο ρόλο του φροντιστή και της οικογένειας των ανοικών ασθενών.

altz2

-Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014 το «ΒσΣ»-

Το Πρόγραμμα
Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», πέρασε μέσα από χίλια κύματα αλλά φαίνεται τουλάχιστον ότι προς το παρόν και για ένα ακόμη χρόνο θα λειτουργήσει περίπου με τα ίδια χαρακτηριστικά μέχρι τώρα, τουλάχιστον για τους επωφελούμενους.
Σύμφωνα λοιπόν με την τροπολογία που κατατέθηκε από την Κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τα ΚΤΕΛ, σημειώνεται ότι παρατείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 η διάρκεια του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με προγραμματική σύμβαση που θα υπογράψουν το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Εσωτερικών, το ΙΚΑ και η ΕΤΑΑ. Θα γίνεται καταγραφή όλων των ωφελουμένων, ενώ οι δήμοι θα συνάπτουν προγραμματική συμφωνία για τα προγράμματα φροντίδας συνταξιούχων, ηλικιωμένων ανασφάλιστων και ΑΜΕΑ οικονομικά αδύνατων πολιτών και για τα προγράμματα νοσηλείας
 
 efthia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.