!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΒΣΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
                                                                                                            7/10/2013                                



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι, με αφορμή την συνέχιση που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή με την τροπολογία 828/6 κατά την οποία οι εργαζόμενοι και το ΒΣΣ συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως έχει για άλλον ένα χρόνο, δηλώνουν τα εξής:
Αποτελεί δικαίωση των εργαζομένων το γεγονός ότι, το ΒΣΣ παραμένει και συνεχίζει να λειτουργεί μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση. Αποτελεί δικαίωση αφού πολλές φορές λοιδορήθηκαν από πολλούς για αυτή τους τη στάση με σκοπό να αποθαρρυνθούν και να ενδώσουν στην παρότρυνση της πολιτείας όλο το προηγούμενο διάστημα, για σύσταση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων. Κάτι που τελικά δεν έγινε.
Στη χώρα μας, οι μόνες δομές  που «κρατάνε» ακόμα απλωμένο το χέρι της πολιτείας στον ανήμπορο και οι μόνες που συνεχίζουν τη ΔΩΡΕΑΝ παροχή κοινωνικής φροντίδας είναι τα κοινωνικά προγράμματα των Δήμων. ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ, ΒΣΣ κ.λπ. Με εργαζόμενους που απλήρωτοι τις περισσότερες φορές για 6,7,και 8 Μήνες, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Έτσι λοιπόν, θεωρούμε πολύ βασικό όσο και σημαντικό το γεγονός ότι, τελικά, το ΒΣΣ συνεχίζει ως έχει.
Ευχαριστούμε το Υπ. Εργασίας και τον υφυπουργό κ. Β. Κεγκέρογλου καθώς και τη ΚΕΔΕ όπως και τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ κ. Σ. Δανιηλίδη για την συνεργασία τους και την συμβολή τους. 
Ο χρόνος όμως που ακολουθεί, αποτελεί  περίοδο κατά την οποία η συνέχιση, η μετεξέλιξη καθώς και η παγίωση του ΒΣΣ και των εργαζομένων μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, πρέπει να εξασφαλιστεί αφού τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει.                Ο κίνδυνος των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. παραμένει και έχουμε ακόμα δρόμο.
Περιμένουμε  ότι οι δεσμεύσεις των εμπλεκομένων που συμβάλανε έως τώρα στη συνέχιση του ΒΣΣ, θα γίνουν πράξη  και θα συμβάλουν ώστε ο κίνδυνος των  ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. να εξαλειφτεί τελείως για να εξασφαλίσουμε ότι τα κοινωνικά προγράμματα των Δήμων, θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση της οποίας η φερεγγυότητα και η ομπρέλα νομιμότητας που έχει, μπορεί και πρέπει να στηρίξει το δημόσιο χαρακτήρα τους. Για την προαγωγή της δημόσιας υγείας, τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και την κοινωνική συμμετοχή των πολιτών σε κάθε απομακρυσμένη γωνιά της χώρας μας. Σε κάθε ανήμπορο συνάνθρωπό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.