!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Απόφαση - σταθμός για τους μισθούς στις δημοτικές επιχειρήσεις


Απόφαση - σταθμός για τους μισθούς στις δημοτικές επιχειρήσεις
Απόφαση - σταθμός που ανοίγει το δρόμο για διεκδικήσεις κι από άλλες ομάδες εργαζομένων, αποτελεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείο Ηρακλείου που, προ ημερών, δικαίωσε τους περίπου 200 εργαζόμενους στη ΔΕΥΑ Ηρακλείου και τους περίπου 100 εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Χερσονήσου που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα διεκδικώντας να μη μειωθούν οι μισθοί τους, με την εφαρμογή σχετικού νόμου για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Οι εργαζόμενοι, μέσω της γνωστής και έμπειρης σε εργασιακά ζητήματα δικηγόρου Βιβής Δερμιτζάκη είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και ζητούσαν, με βάση ένα νόμο για τους δημοσίους υπαλλήλους να ισχύσει και για εκείνους το πάγωμα της εφαρμογής μειώσεων στους μισθούς τους ως το 2016. Ο νόμος αυτός, ως τώρα, δεν είχε εφαρμοστεί στις ΔΕΚΟ και τους δήμους, ωστόσο εκτιμάται ότι μετά από αυτή την απόφαση, θα ακολουθήσουν οι διεκδικήσεις κι άλλων εργαζόμενων.

Οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ αντέδρασαν με ασφαλιστικά μέτρα όταν η επιχείρηση θέλησε να προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις των μισθών τους και τελικά, μέσω της δικαστικής οδού, δικαιώθηκαν, με την απόφαση να έχει, μάλιστα, αναδρομική ισχύ από τις 31 Οκτωβρίου 2012. Έτσι οι περίπου 300 εργαζόμενοι εξασφαλίζουν το μισθό τους ... ακέραιο ως το 2016!
πηγη: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.