!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΣΣ 29/11/2013



Κατά τη συνεδρίαση του πανελλήνιου συντονιστικού ΒΣΣ στις 28 και 29 Νοέμβρη 2013 μετείχαν τα Σωματεία: 

 
1.             Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Αττικής
2.   Διαπεριφερειακός Σύλλογος Εργαζομένων ΒΣΣ Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου
3.             Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Ευβοίας
4.             Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Φωκίδος
5.             Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Χίου
6.             Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Καρδίτσας
7.             Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Βοιωτίας
8.             Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Λέσβου
9.             Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Λευκάδος
10.         Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Κεντρικής Μακεδονίας
11.         Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Φθιώτιδας και Ευρυτανίας 
12.         Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Κρήτης

Έγιναν οι εξής ενέργειες:
- Ανάλυση, κατηγοριοποίηση-ομαδοποίηση  των  στοιχείων της έρευνας,  που πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά, και παράλληλα με την ανάδειξη των προβλημάτων, προτάσεις για την επίλυσή τους όπου στην πορεία κατατέθηκαν στο υπουργείο εργασίας. Σε πρώτη φάση στην έρευνα συμμετείχαν τα Σωματεία :
  
1.   Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Αττικής, 2.    Διαπεριφερειακός Σύλλογος Εργαζομένων ΒΣΣ Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου,3.    Σωματείο εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Ευβοίας,4.    Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Φωκίδος, 5.   Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Χίου, 6. Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Καρδίτσας, 7.   Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Βοιωτίας, 8.   Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Λέσβου, 9.  Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Λευκάδος
Προσεχώς αναμένεται να κατατεθούν και τα αποτελέσματα της έρευνας και από τα υπόλοιπα Σωματεία .  Για ευνόητους λόγους θα γίνει πλήρη ενημέρωση στις γενικές συνελεύσεις των Σωματείων για τα συμπεράσματα - αποτελέσματα και προτάσεις που κατατέθηκαν στο υπουργείο με βάση τα στοιχεία της έρευνας. 
- Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη δυσκολία συνάντηση με τους αρμόδιους του υπουργείου εσωτερικών, και κάτω από πολλή πίεση επιτεύχθηκε να ξεμπλοκαριστεί το θέμα της χρηματοδότησης του α' τριμήνου 2013 αφού επιτέλους υπογράφηκε από τον υπουργό. Από΄σήμερα τα χρήματα έχουν κατατεθεί στους Δήμους(ωστόσο θα φανεί σε τρεις μέρες) και αναρτήθηκε στη διαύγεια με αρ. ΒΛ12Ν-ΦΔΑ.  Η νομοθετική διάταξη που αφορά τη χρηματοδότηση του τριμήνου είναι:φεκ 193 Α, νόμος 4186/2013. Επειδή όμως θα υπάρχουν προβλήματα με την απόδοση των χρημάτων από τους Δήμους δεδομένου ότι δεν υπάρχουν κωδικοί για το ΒΣΣ θα σταλεί email από το υπουργείο προς τους φορείς όπου θα διευκρινίζεται ο τρόπος καταβολής των χρημάτων.
Επίσης έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση με αρμόδιους του υπουργείου εργασίας, όπου είχαμε και ολιγόλεπτη συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Κεγκέρογλου ο οποίος δεσμεύτηκε για εκ νέου άμεση συνάντηση μέσα στον Δεκέμβριο, προς διαβούλευση για επίλυση τρεχόντων   θεμάτων του ΒΣΣ όπως το τρίμηνο που απομένει μέχρι το τέλος του 2013 και για την πορεία του ΒΣΣ. 
Ωστόσο από τη σημερινή συνάντηση αφού έγινε μία συνοπτική αναφορά των προβλημάτων και  προτάσεων από τα Σωματεία όπως έχουν προκύψει μέσα από την έρευνα διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά το εξής: Το μόνο σίγουρο είναι η ετήσια σύμβαση που έχουμε μέχρι το Σεπτέμβριο όσον αφορά τη συνέχιση της εργασίας μας. Ο νόμος για την μετεξέλιξη του ΒΣΣ σε καμιά περίπτωση δεν κατοχυρώνει το εργασιακό μας μέλλον. Αν δεν υπάρξει χρηματοδότηση θα έχουμε πρόβλημα και τέλος οι ΚΟΙΝΣΕΠ παραμονεύουν !
Όπως γίνεται αντιληπτό συνάδελφοι,υπάρχουν τεράστια εμπόδια μπροστά μας. Το εργασιακό μας μέλλον αβέβαιο! Απαιτείται μαζική συμμετοχή από όλους τους εργαζόμενους. Το πανελλήνιο συντονιστικό καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες αλλά η δυναμική του είναι οι εργαζόμενοι. Η συσπείρωση των Σωματείων μας στη συγκυρία που διανύουμε θεωρείται αναγκαία και επιτακτική. Όποιος θεωρεί ότι δια μαγείας θα λυθούν τα εμπόδια αυταπατάται. 
Συνάδελφοι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα !!!!!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.