!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ: Συνεχής ενημέρωση από τις εργασίες

askounis

Εν μέσω διαμαρτυριών σχολικών φυλάκων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας ξεκίνησαν οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Κοινωνία σε κρίση, Αυτοδιοίκηση σε δράση.
Οι σχολικοί φύλακες που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και κινδυνεύουν να απολυθούν το Μάρτιο, ζητούν την επαναφορά στις θέσεις τους. Απαντώντας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, υπογράμμισε ότι τόσο οι Σχολικοί Φύλακες όσο και η Δημοτική Αστυνομία είναι εξαιρετικά χρήσιμοι για τους δήμους, τη λειτουργία των σχολείων και των πόλεων.
Το συνέδριο της ΚΕΔΕ πραγματοποιείται  μετά τα τρία χρόνια της δεινής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, τις τεράστιες κοινωνικές  συνέπειες που απέφερε αλλά και τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για να τις αντιμετωπίσει.
Στόχος του συνεδρίου είναι  η παρουσίαση της συμβολής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σ΄αυτήν την προσπάθεια αλλά και η ενημέρωση των δήμων για τις νέες μορφές και μεθόδους παρέμβασης, καθώς και για τις προβλέψεις και τις προτάσεις της  νέας προγραμματικής περιόδου.
Με  την έναρξη των εργασιών και το καλωσόρισμα των συνέδρων από τον γενικό γραμματέα της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και δήμαρχο Κασσάνδρας Β. Παπαγιάννη  ξεκίνησε και η διαμαρτυρία των σχολικών φυλάκων,  οι οποίοι κάλεσαν τους αιρετούς σε παραίτηση, ενώ τους εγκαλούσαν ότι όχι μόνο γιατί «δεν  υπερασπίστηκαν  αυτήν την αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και τις θέσεις εργασίας τους», αλλά και ότι «είχαν συμφωνήσει εξαρχής στην κατάργησή και την απόλυση των σχολικών φυλάκων».
«Η αντίδραση των δημάρχων είναι  κατώτερη των περιστάσεων» τόνισε  ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ ει μετατραπεί σε Τοπική Διοίκηση. Ενώ σε ότι αφορά στους σχολικούς φύλακες, υπογράμμισε πως «έχει δημιουργηθεί  ένα καθεστώς που αγγίζει τα όρια της τρέλας, αφού απολύουν 2.200 εργαζόμενους και ταυτόχρονα προκηρύσσουν κ. Μοναστηρίδης, σχολιάζοντας παράλληλα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχ μέσω ΕΣΠΑ τις ίδιες θέσεις». Ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ- ΟΤΑ  ζήτησε να γίνει επαναφορά όλων  των σχολικών φυλάκων  στις θέσεις τους, μάλιστα προέτρεψε τους ίδιους τους αιρετούς να προχωρήσουν μόνοι τους στην επαναπρόσληψή τους και σε περίπτωση αντίδρασης της κυβέρνησης να παραιτηθούν. Ενώ ο πρόεδρος του Συντονιστικού Σχολικών Φυλάκων κ. Μπάστας ζήτησε να διασφαλιστεί το μέλλον των σχολικών φυλάκων, όπως ακριβώς συνέβη με τη Δημοτική Αστυνομία.
askounis1 

Κώστας Ασκούνης: Για μας είναι ξεκάθαρο Σχολικοί Φύλακες και Δημοτική Αστυνομία είναι αρμοδιότητες άκρως απαραίτητες για τη λειτουργία των σχολείων και των ίδιων των πόλεων

Απαντώντας στις αιτιάσεις των εκπροσώπων των σχολικών φυλάκων ότι η ΚΕΔΕ «έδωσε τους σχολικούς φύλακες»  ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης  υπογράμμισε ότι    η Κυβέρνηση ουδέποτε ρώτησε την ΚΕΔΕ για το αν θέλει και συμφωνεί να καταργηθούν αρμοδιότητες.
«Ουδέποτε ο πρωθυπουργός της χώρας ή οποιοσδήποτε υπουργός ρώτησε την ΚΕΔΕ για την κατάργηση της αρμοδιότητας της δημοτικής αστυνομίας ή των σχολικών φυλάκων» απάντησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης και διευκρίνισε ότι μόλις η Ένωση πληροφορήθηκε τις αποφάσεις αυτές, δρομολόγησε σειρά κινητοποιήσεων με αποκορύφωμα το τριήμερο κλείσιμο των δήμων.  «Εμείς πρώτοι καταγγείλαμε τον «ξαφνικό θάνατο» αρμοδιοτήτων που ήταν ωφέλιμες και χρήσιμες στην αυτοδιοίκηση. Στην ερώτηση αν θέλουμε νοσηλευτές ή σχολικούς φύλακες η απάντηση είναι και τους δύο» πρόσθεσε ο κ. Ασκούνης.
Αναφερόμενος ο κ. Ασκούνης στην πρόσφατη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι «η ΚΕΔΕ έθεσε το θέμα των Σχολικών Φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας καθιστώντας σαφές και ξεκάθαρο ότι για είναι χρήσιμοι και ότι πρόκειται για αρμοδιότητες άκρως απαραίτητες για τη λειτουργία των σχολείων και των ίδιων των πόλεων.
«Τρανταχτό παράδειγμα είναι οι καταστροφές που έχουν υποστεί τα σχολεία μας με πρόσφατα περιστατικά τους βανδαλισμούς στους Δήμους Νεάπολης – Συκεών και Καλλιθέας» είπε ο κ. Ασκούνης.
Στο ερώτημα δε τι θα γίνει με τους σχολικούς φύλακες η απάντηση της κυβέρνησης , όπως ενημέρωσε ο κ. Ασκούνης, είναι ότι, πρώτον, εξετάζεται  το ενδεχόμενο απασχόλησης των σχολικών φυλάκων σε συγκεκριμένη υπηρεσία των νοσοκομείων και δεύτερον, ότι υπάρχει η πρόταση για αναγνώριση πλασματικών χρόνων συνταξιοδότησης για έναν σημαντικό αριθμό σχολικών φυλάκων.
Για την εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα είπε ότι είναι μια πρόταση που έχει καταθέσει η ΚΕΔΕ και θα μπορούσε να επεκταθεί και στις περιφέρειες και στις αποκεντρωμένες διοικήσεις και σε όλο το φάσμα του Υπουργείου Εσωτερικών. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Σίμος Δανιηλίδης τόνισε ότι τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων τόσο με τις αποφάσεις τους όσο και με την παρουσία τους στους δικαστικούς τους αγώνες.


unnamed 

Γ. Μπουτάρης : Έμπρακτη η συμπαράστασή μας στους σχολικούς φύλακες

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης  αναφερόμενος σχολιάζοντας την αντίδραση των σχολικών φυλάκων είπε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει αποδείξει έμπρακτα με τη στάση του συμπαραστεκόμενος στα Δικαστήρια. Σημείωσε ακόμη ότι τα Μνημόνια έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής των πολιτών και ότι απορεί πως ακόμη ο κόσμος δεν έχει βγει στους δρόμους.   «Με όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, είπε, σκέφτηκα και εγώ την παραίτηση αλλά με σταμάτησε το γεγονός ότι μια εκλεχτήκαμε για να παλέψουμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας στο δήμο». «Το συμφέρον του δήμου είναι το συμφέρον των εργαζομένων» ανέφερε.
 Αναλυτικά η εισήγηση Γιάννης Μπουτάρης
tzokas 

Σ. Τζόκας: Να υποστηρίξουμε εδώ και τώρα τους εργαζόμενους – απολυμένους
Ο Σπύρος Τζόκας, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ αναφερόμενος στο θέμα των Σχολικών Φυλάκων υπενθύμισε τη θέση του ότι για την Αυτοδιοίκηση η πλέον κατακόκκινη γραμμή ήταν αυτή για τους εργαζόμενους. «Να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος από την Αυτοδιοίκηση, αλλιώς να συγκληθούν Ανοικτά Δημοτικά Συμβούλια και να γίνουν συνολικές παραιτήσεις. Δεν εισακουστήκαμε», τόνισε.
«Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, δια στόματος του προέδρου Α. Τσίπρα, είναι ότι θα αποκατασταθούν οι αδικίες, όταν γίνει κυβέρνηση. Ωστόσο, άμεσα θα πρέπει να υποστηρίξουμε εδώ και τώρα τους εργαζόμενους απολυμένους σχολικούς φύλακες στα δικαστήρια και σε όλες τις ενέργειές τους.
daniilidis 

Σ. Δανιηλίδης: Η Κοινωνική πολιτική και Αυτοδιοίκηση στη Νέα προγραμματική Περίοδο

Ο Σίμος Δανιηλίδης παρουσίασε τις  προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την κοινωνική πολιτική και την απασχόληση, η οποία συνοψίζεται σε πέντε άξονες:
Εθνική αποκεντρωμένη κοινωνική πολιτική, με ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης
Συνέχιση χρηματοδότησης κατά τη νέα προγραμματική περίοδο, του δικτύου  κοινωνικών δομών της αυτοδιοίκησης
Κατασκευή, Εκσυγχρονισμός, Επέκταση και Αναβάθμιση κτιρίων κοινωνικών υποδομών
Δράσεις και Προγράμματα  για την εργασία
Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Κέντρα Πρόληψης της Εξάρτησης από Ναρκωτικά και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας
Αναλυτικά η εισήγηση Σίμος Δανιηλίδης
delaporta 

Α. Δαλλαπόρτα: Λιγότεροι οι πόροι για κοινωνικά προγράμματα στο νέο ΕΣΠΑ

Η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Άννα Δαλαπόρτα, είπε ότι οι πόροι που αντιστοιχούν στο νέο ΕΣΠΑ για τα κοινωνικά προγράμματα είναι λιγότεροι από εκείνους της περιόδου 2007-2013.  Χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην τρέχουσα περίοδο, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για ανέργους. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι από το πρώτο πρόγραμμα απορροφήθηκαν 57.000 άνεργοι και από το δεύτερο, το 2013, 55.000. Σημείωσε μάλιστα ότι ο προϋπολογισμός του δεύτερου προγράμματος για την απασχόληση ανέρχεται σε 220 εκατομμύρια ευρώ.
Τέλος η κ. Δαλλαπόρτα απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής την ερχόμενη Δευτέρα σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με θέμα την ενημέρωση για τις προσλήψεις στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

oraiopoulou 

Α. Ωραιοπούλου: Η φτώχεια και η ανεργία  αυξάνει συνεχώς
Την υφιστάμενη κατάσταση στην Κεντρική Μακεδονία, σε ό,τι αφορά τα θέματα της απασχόλησης, της καταπολέμησης της φτώχειας και της κοινωνικής ένταξης παρουσίασε η προϊσταμένη της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αγγελική Ωραιοπούλου. Η κ. Ωραιοπούλου έκανε λόγο  για συνεχή πτώση του αριθμού των απασχολούμενων, με παράλληλη αύξηση της ανεργίας και ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά ανεργίας στους νέους, τις γυναίκες και τους ανειδίκευτους ηλικιωμένους. Είπε ακόμη ότι η αύξηση της απασχόλησης στις υπηρεσίες δεν είναι αρκετή για να αντισταθμίσει τις συνολικές απώλειες απασχόλησης. Την ίδια στιγμή, αυξάνονται τα ποσοστά της φτώχειας σε νέους, ηλικιωμένους, ανέργους και ειδικές ομάδες πληθυσμού.
Αναλυτικά η εισήγηση  Λ.Ωραιοπούλου

ralis 

Ρ. Γκέκας: Ανάγκη για εφαρμογή καινοτόμων  και αποτελεσματικών μεθόδων
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ ΑΕ Ράλλης Γκέκας τόνισε ότι η αυξανόμενη ζήτηση για κοινωνικές υπηρεσίες και οι χρηματοδοτικοί περιορισμοί οδηγούν στην αναγκαιότητα εφαρμογής καινοτόμων μεθόδων που θα αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών και θα καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών.

_ARD1976 

«ΑΝΕΡΓΙΑ & ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ»: Ενισχύοντας την ικανότητα ανάκαμψης σε κρίσιμους καιρούς
Της Μάρως Βασσάρα, ψυχολόγου, επιστημονικής υπεύθυνης γραφείου κοινωνικής πολιτικής δήμου Νεάπολης-Συκεών & Κέντρου Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ

kaminis 

Γ. Καμίνης: Όσο η κοινωνία θα βρίσκεται σε κρίση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αναλαμβάνει αποτελεσματική δράση

Στη μεγάλη πρωτοβουλία αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων αναφέρθηκε στην παρέμβασή του στο συνέδριο ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο οποίος τόνισε ότι η Αυτοδιοίκηση συνολικά παρά τις δραματικές περικοπές στις κρατικές επιδοτήσεις και τις κατερρέουσες κρατικές  κατάφερε, στις περισσότερες περιπτώσεις, να βρει τον τρόπο και τα μέσα να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες ενός διογκούμενου τμήματος της κοινωνίας που δεν μπορούσε να βγάλει πέρα την καθημερινότητά του.
Αναφερόμενος ειδικότερα στο δήμο της Αθήνας ο κ. Καμίνης είπε πως σήμερα περισσότεροι από 38.000 κάτοικοι της πόλης στηρίζονται με υπηρεσίες σίτισης, στέγασης, υγείας και κοινωνικής πρόνοιας από τη δημοτική αρχή. Χάρη στην πολιτική των διευρυμένων συνεργασιών με την Κοινωνία των Πολιτών, τους εθελοντές, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, φορείς του δημόσιοι και ιδιωτικού τομέα και με 60% λιγότερους πόρους η δημοτική αρχή κατάφερε και την κοινωνική συνοχή να διατηρήσει και τα κοινωνικά προγράμματα να ενισχύσει.
Ο κ. Καμίνης απαρίθμησε τις δομές στήριξης των πολιτών όπως τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας των Πολιτών, που μέχρι τον Αύγουστο είχε προσφέρει στήριξη και βοήθεια σε περισσότερους από 13.000 πολίτες εκ των οποίων περίπου 3.000 παιδιά.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο με το οποίο στηρίζονται 400 νοικοκυριά τα χρόνο, το πρόγραμμα «Αλληλεγγύη στην Οικογένεια που προσφέρει υλική και ψυχοκοινωνική στήριξη σε 200 οικογένειες.
Το Υπνωτήριο Αστέγων στον Ξενώνα Φιλοξενίας στην Ομόνοια, όπου φιλοξενούνται οι πρώτοι άστεγοι, ένα ποσοστό 22%, όσων εξέφρασαν τη διάθεση  να στεγαστούν και να εγκαταλείψουν τους δρόμους, κ.λπ.
«Όσο η κοινωνία θα βρίσκεται σε κρίση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αναλαμβάνει – όπως έχει αποδείξει – αποτελεσματική δράση. Θα βρίσκεται δίπλα στους δημότες και τα προβλήματά τους, με μια νέα διαφορετική αντίληψη συλλογικής ευθύνης και αλληλοβοήθειας που θα παραμείνει σημαντική  και κρίσιμη στη μεταμνημονιακή εποχή» ανέφερε ο Γ. Καμίνης.
_ARD2011 

Λ. Κυρίζογλου: ΑΝΕΡΓΙΑ SOS !! Λ. Κυρίζογλου Ανεργία SOS
 Α. Ευθυμίου, δήμαρχος Μοσχάτου Ανδρέας Ευθυμίου
Χ. Ουσουτζόγλου, δήμαρχος Βέροιας : Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως «Ομπρέλα» Κοινωνικής Προστασίας: Εθελοντισμός η Απάντηση στην Οικονομική Κρίση. Η Περίπτωση της Βέροιας Ousoutzoglou Parousiasi KEDE-POLIS 21 11 13
Καλυψώ Γούλα – Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Θεσσαλονίκης: Νέες δράσεις για την αντιμετώπιση των Κοινωνικών Αναγκών goula kede noemv 2013
Ελένη Πορτάλιου: Οι ακραίες νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές διαλύουν το κοινωνικό κράτος και την Αυτοδιοίκηση σήμερα. Αντιστάσεις και εναλλακτικά σχέδια. Η περίπτωση της Αθήνας Συνέδριο Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΛΕΝΗ ΠΟΡΤΑΛΙΟΥ
Δήμητρα Κογκίδου, Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ: «Και παλιά ζούσαμε με λίγα ως μονογονεϊκή οικογένεια, αλλά τώρα η κρίση μας έχει τσακίσει….. Τι να ονειρευτώ και σε τι να ελπίσω;» ΚΟΓΚΙΔΟΥ για ΚΕΔΕ

Γιώργος Πατούλης: Γιατί Ενημερωμένοι Πολίτες σημαίνει Υγιείς Πολίτες eisigisi patoulis
Κ. Γιαννοπούλου,  Αθηναίων Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Υγείας: Πρόληψη και προαγωγή της υγείας
Μαρία Κυριακίδου, σχολική ψυχολόγος, αναπληρώτρια επιστημονική υπεύθυνη ΠΥΞΙΔΑΣ: Προάγοντας την ψυχοκοινωνική υγεία στην τοπική κοινότητα μέσα από τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης εισήγηση Κυριακίδου Διημερίδα ΚΕΔΕ
Δημήτρης Απατσίδης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Νεάπολης Συκεών: «Δημοτικές υπηρεσίες για την ένταξη των μεταναστών»ΑΠΑΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ
Κούρτης Σπύρος- Κοινωνιολόγος, Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Μακεδονίας – Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης: Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στην υποστήριξη και κοινωνική των μεταναστών και των προσφύγων eisigisi gia KEDE-kourtis spiros
Πόπη Σουρμαϊδου, πολιτική επιστήμων, νομικός, αντιπρόεδρος κέντρου ΕΡΓΑΝΗ


 localit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.