!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: Να μην κλείσουν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις



panel2110 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίασή του που έλαβε χώρα την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013 στις 19:00 εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο Ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίασή του που έλαβε χώρα την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013 στις 19:00 εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας και ενόψει αυτών που γίνονται και αφορούν στις Δημοτικές Επιχειρήσεις  περί ιδιωτικοποιήσεων ή κλείσιμο, αντιτίθεται, θεωρώντας ότι η όποια απόφαση για ιδιωτικοποίηση ή κατάργηση θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις αφενός μεν στο σύνολο των εργαζομένων οι οποίες θα προστεθούν στις εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων με όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις, αφετέρου δε αρνητικότατες επιπτώσεις για τις παρεχόμενες προς τους δημότες υπηρεσίες, καθώς και  κατακόρυφη αύξηση του τιμολογίου των παρεχομένων υπηρεσιών στη δύσκολη περίοδο που βιώνουν όλοι.
Οι Δημοτικές επιχειρήσεις είναι επιχειρήσεις ειδικού σκοπού αυτοτελείς ως προς τους Δήμους σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 1069/80.
Το προσωπικό των ΔΕΥΑ δε μισθοδοτείται από το Δημόσιο αλλά από ιδία έσοδα. Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και είναι ανταποδοτικές για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους (ύδρευσης – αποχέτευσης, ομβρίων υδάτων και επεξεργασίας λυμάτων ).
Επιπλέον οι ΔΕΥΑ θεωρούνται από τους βασικότερους και αποτελεσματικότερους φορείς εκτέλεσης έργων υποδομής.
Επαναλαμβάνουμε ότι κάθε απόπειρα να πληγούν οι ΔΕΥΑ θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες αλλά κυρίως θα κινδυνεύσει η δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αφού θα καταρρεύσουν έργα δημοσίου συμφέροντος και κοινής ωφέλειας που διαχειρίζονται οι ΔΕΥΑ.

 alexandreia-gidas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.