!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Έργα 40 εκ. ευρώ υπέγραψαν ο Γιάννης Σγουρός και έξι δήμαρχοι

Υπεγράφησαν σήμερα από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, παρουσία έξι Δημάρχων, οι συμβάσεις για επτά σημαντικά έργα σε Δήμους του λεκανοπεδίου. Ο συνολικός Προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται περίπου στα 40 εκ. Ευρώ και καλύπτονται από το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ιορδάνης Λουίζος, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και o Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.
Όλοι οι Δήμαρχοι ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό για τη συμβολή του στην υλοποίηση πολύ σημαντικών έργων στους Δήμους τους, ενώ παράλληλα ευχήθηκαν και του χρόνου να είναι πάλι μαζί να υπογράφουν συμβάσεις.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, σε δηλώσεις του τόνισε:
«Η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι της Αττικής συνεργάζονται εξαιρετικά. Σχεδιάσαμε τα έργα, έγιναν μελέτες και εμείς τα υποστηρίξαμε και τα προχωρήσαμε. Κρατήσαμε το λόγο μας και σήμερα υπογράψαμε από κοινού σημαντικά έργα υποδομής, αντιπλημμυρικά, έργα οδοποιίας και κοινωνικής πρόνοιας που είναι αναγκαία για τις τοπικές κοινωνίες. Τα έργα αυτά συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής των 5 εκ. πολιτών της Αττικής. Οι πολίτες βλέπουν τα έργα στις γειτονιές τους. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Δημάρχους για την άριστη συνεργασία την οποία έχουμε και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία».
Οι συμβάσεις κατασκευής αφορούν στα παρακάτω έργα:
1. Βελτίωση κατά τμήματα του οδικού άξονα Κηφισιά – Άνοιξη – Άγιος Στέφανος – Καλέτζι – Μαραθώνας», προϋπολογισμού 1.000.000 €, με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων: πρόκειται για απολύτως απαραίτητες εργασίες συντήρησης ασφαλτικών σε ένα δρόμο, ο οποίος εξυπηρετεί τους Δήμους Κηφισιάς, Διονύσου και Μαραθώνα, είναι χαρακτηρισμένος ως «Εθνική Οδός», αποτελεί επέκταση της Λ. Κηφισίας και δέχεται σημαντική κυκλοφοριακή επιβάρυνση. Σκοπός του έργου είναι η άμεση βελτίωση του οδοστρώματος και η άρση επικινδυνότητας στα τμήματα που υπάρχουν φθορές και που εγκυμονούν κινδύνους για οχήματα και ιδιαίτερα για τα δίκυκλα
2. Κατασκευή Έργων αντιπλημμυρικής προστασίας τμήματος του Ρέματος «ΞΕΡΕΑΣ» Δήμου Κρωπίας Αττικής, προϋπολογισμού 6.100.000 € με χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους μέσω του ΕΠΠΕΡΑΑ (ΕΣΠΑ): με το συγκεκριμένο έργο η περιοχή της Αγ. Μαρίνας του Δήμου Κρωπίας Αττικής, πρόκειται να αποκτήσει σύγχρονο, ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα διαχείρισης ομβρίων υδάτων δεδομένου ότι το ρέμα “Ξερέα” συχνά υπερχειλίζει με κίνδυνο για κατοικημένες περιοχές και γεωργικές εκτάσεις στην παράλια ζώνη
3. Αναπλάσεις – δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στην Άνω και Κάτω Πεύκη, προϋπολογισμού 3.400.000 € με χρηματοδότη από κοινοτικούς πόρους μέσω της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΑ): πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του Δήμου από την εποχή της Νομαρχίας Αθηνών. Το έργο αφορά σε μια σύγχρονη αστική ανάπλαση για τους δημότες η οποία περιλαμβάνει:
 δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας
 διαπλάτυνση πεζοδρομίων, μέτρα για την ομαλή κίνηση των ΑμΕΑ
 μέτρα για την άνετη και ασφαλή μετακίνηση των μαθητών
 φωτισμό των δρόμων
 αστικό εξοπλισμό δημιουργία νέων χώρων φύτευσης και άρδευση αυτών
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2014.
Επίσης, υπεγράφησαν τέσσερις Προγραμματικές Συμβάσεις που αφορούν:
1. Στην κατασκευή πολυδύναμου Βιοκλιματικού Κέντρου για την ανάπτυξη δομών κοινωνικής φροντίδας στο Δήμο Ιλίου, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 9.950.000 €, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από το ΠΕΠ Αττικής 2007 -2013. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνδράμει από δικούς της πόρους με το συνολικό ποσό των 2.000.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο έρχεται να καλύψει μία σημαντικότατη υστέρηση που υπάρχει στην παροχή στήριξης και φροντίδας στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, λόγω της ανυπαρξίας δημόσιων υποδομών
2. Στη βελτίωση χάραξης μέρους της οδού Ποταμού και στη συντήρηση τμήματος των οδών Ποταμού – Δερβενακίων στο Δήμο Κορυδαλλού, προϋπολογισμού 1.100.000 €, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής: Ένα πολύ σημαντικό έργο οδοποιίας, ώστε να μην χαθούν άλλες ζωές σε ένα δρόμο καρμανιόλα, στον οποίο πολύ συχνά συμβαίνουν πολύ σοβαρά ατυχήματα. Με την ολοκλήρωσή του θα υπάρξει σταθερό πλάτος οδοστρώματος και νησίδα καθ’ όλο το μήκος του δρόμου, ώστε να ανταποκρίνεται στον αναμενόμενο κυκλοφοριακό φόρτο και ιδιαίτερα στο φόρτο βαρέων οχημάτων που συχνά διέρχονται από αυτή
3. Στην ολοκλήρωση του κτηρίου της παιδοχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, με χρηματοδότηση από πόρους της Περιφέρειας Αττικής με το ποσό των 500.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο κατά το παρελθόν χρηματοδοτήθηκε από κοινοτικούς πόρους μέσω του Γ’ ΚΠΣ, έμεινε όμως ημιτελές και δεν λειτούργησε ποτέ. Σήμερα θα καλυφθεί αυτό το κενό, ώστε επιτέλους το έργο να λειτουργήσει και να επιτελέσει το σημαντικότατο σκοπό για τον οποίο προορίζεται.
4. Στην αποκατάσταση και εκσυγχρονισμό της Λειτουργίας του Κεντρικού Κτηρίου του Ορφανοτροφείου Θηλέων του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος στον Πειραιά, συνολικού προϋπολογισμού 17,3 εκ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από κοινοτικούς πόρους μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 (ΕΣΠΑ).
Ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα χώρο σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον Πειραιά, το οποίο αποτελεί μια σοβαρή κοινωνική δράση.

 aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.