!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας: Ναι στις ΚΟΙΝΣΕΠ από την πλειοψηφία παρά τις ενστάσεις της Αντιπολίτευσης

dhmotiko 016


Τη λειτουργία 11 ΚΟΙΝΣΕΠ αποφάσισε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου παρά τις ενστάσεις  όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης  με το επιχείρημα ότι μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ «ανοίγει η κερκόπορτα  για  ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών δομών του  Δήμου και  επιχειρείται η παραπέρα ελαστικοποίηση  των σχέσεων εργασίας.  
Ειδικότερα με  την προγραμματική σύμβαση που ψηφίστηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Λαμίας θα λειτουργήσουν στη Λαμία  11 Κοινωνικές Συνεταιριστικές  επιχειρήσεις: 9 δομές  Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης  Παιδιών  στις γειτονιές  της πόλης, μία ΚΟΙΝΣΕΠ για τη λειτουργία του Μουσείου Θερμοπυλών και  μια άλλη με αντικείμενο την καθαριότητα. Πρόκειται για αστικές  συνεταιριστικές εταιρείες  που όπως εξήγησε ο Δήμαρχος έχουν συστήσει εργαζόμενοι  με εξειδικευμένες γνώσεις που έχουν παρακολουθήσει  σχετικά προγράμματα  οι οποίες θα έχουν πρόσκαιρη  διάρκεια μέχρι  την 31 Αυγούστου 2014 με σκοπό να καλυφθούν ανάγκες του Δήμου  λόγω παγώματος των προσλήψεων  μόνιμου προσωπικού  μέσω ΑΣΕΠ. Οι   εργαζόμενοι  όπως ορίζει  ο νόμος  θα πρέπει να έχουν αυτασφάλιση  και η αμοιβή τους θα γίνεται ανάλογα με τα έσοδα των συνεταιριστικών εταιρειών  ενώ  ένα αρχικό κεφάλαιο  για τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ θα διαθέσει ο Δήμος  το οποίο  φιλοδοξεί να εισπράξει από Κοινοτικά προγράμματα.
Συμπερασματικά με την προγραμματική αυτή σύμβαση μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ ο Δήμος Λαμίας γίνεται ο πιλότος για την ιδιωτικοποίηση και πλήρη ανταποδοτικότητα βασικών κοινωνικών υπηρεσιών που υποτίθεται ότι θα παρείχε δωρεάν στους δημότες   κρατώντας σε προεκλογική ομηρεία  εργαζόμενους  σε κακοπληρωμένες και επισφαλείς θέσεις «συμβάσεων έργου».


 http://altpressfthiotida.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.