!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
"ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"


ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Και ενώ τα Βοήθεια στο Σπίτι επί ένα χρόνο έδωσαν μάχη  σε όλη την Ελλάδα για την αποφυγή ιδιωτικοποιήσεων των  κοινωνικών δομών στους Δήμους, κάποιοι εργαζόμενοι που παραμυθιάζονται από τους τοπικούς τους "άρχοντες" και πιστεύουν ότι θα γίνουν πετυχημένοι επιχειρηματίες μέσα σ' αυτήν την οικονομική εξαθλίωση που βιώνει η χώρα, πολύ εύκολα και αφελέστατα προχωρούν στην δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ αντί να αγωνιστούν για τα αυτονόητα ,για τη θεσμοθέτηση επιτέλους όλων των κοινωνικών δομών για δωρεάν κοινωνικές παροχές  προς όλους τους πολίτες !
 Το πανελλήνιο συντονιστικό ΒΣΣ καταγγέλλει την απόφαση του Δημάρχου Λαμίας και του δημοτικού συμβουλίου για τη λειτουργία 11 ΚΟΙΝΣΕΠ, (9 δομές Κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών , μία για την καθαριότητα, και μία άλλη με αντικείμενο την λειτουργία του Μουσείου Θερμοπυλών), παρά τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης ότι μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ ανοίγει η κερκόπορτα για ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών δομών του Δήμου και επιχειρείται η παραπέρα ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας.
Το πανελλήνιο συντονιστικό ΒΣΣ καταδικάζει οποιαδήποτε ενέργεια αυτοδιοικητικών οι οποίοι για πρόσκαιρες ανάγκες πολιτικής επιβίωσης μετατρέπουν τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων σε επιχειρήσεις ειδικού σκοπού και τα κοινωνικά αγαθά σε υπηρεσίες – εμπορεύματα , που θα μπορούν να τα απολαμβάνουν μόνο όσοι μπορούν να τα πληρώσουν!
Όσο για τους εργαζόμενους,   ακόμα και αν  υποθέσουμε ότι για την παρούσα περίοδο θα απορροφήσει τους ήδη  υπάρχοντες,  θα λειτουργούν στις συνθήκες ενός σύγχρονου δουλεμπορίου, χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα με επισφαλή και περιορισμένου χρόνου εργασία, αφού είναι βέβαιο ότι στην επόμενη φάση θα συμβληθoύν με ιδιώτες. Και αυτό θα το έχουν επιτρέψει οι αυτοδιοικητικοί, οι οποίοι αντί να παλεύουν με τους εργαζόμενους για δωρεάν κοινωνικές  παροχές προς όλους τους πολίτες, μας θυσιάζουν όλους στο μικρόκοσμο της πολιτικής τους επιβίωσης !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.