!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Στηρίζει τις ΚΟΙΝΟΣΕΠ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Κώστας Ασκούνης

  Την απόφαση να παραμείνουν ανοικτοί οι παιδικοί σταθμοί και παράλληλα ο δήμος να εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα που υπάρχουν προκειμένου να το πετύχει αυτό πήρε, κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο της Μεταμόρφωσης στην δεύτερη έκτακτη συνεδρίασή του, στην οποία παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κ. Κώστας Ασκούνης.

Για να κάνουμε μία σύνδεση με τα… προηγούμενα. Το δημοτικό συμβούλιο στην πρώτη έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε να προχωρήσει σε κλείσιμο του δήμου στην περίπτωση που το Ελεγκτικό Συνέδριο απορρίψει την προγραμματική σύμβαση που θέλει να συνάψει με μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ), η οποία θα του πρόσφερε το απαραίτητο προσωπικό για να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί.
Τελικά, το ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε αυτήν την προγραμματική σύμβαση του Δήμου με την ΚΟΙΝΣΕΠ επειδή όπως ανέφερε στο σκεπτικό του «υπέκρυβε την ύπαρξη κέρδους για την αντισυμβαλλόμενη επιχείρηση και απευθείας ανάθεση». Πάνω σε αυτό ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, είπε χαρακτηριστικά ότι «όταν κάνεις μία τέτοια σύμβαση π.χ. με ένα Πανεπιστήμιο πάλι υποκρύπτεται το ίδιο πράγμα. Πλέον δεν θα μπορεί κανένας δήμος να συνάψει σύμβαση με ΚΟΙΝΣΕΠ».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. καρπέτας στο γεγονός ότι ειδοποίησε μία ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Καλλιθέας και αυτός κατάφερε και παραβρέθηκε.

Στο πλευρό του Δήμου η ΚΕΔΕ
Μετά τον δήμαρχο τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Κώστας Ασκούνης, ο οποίος αρχικά στάθηκε στην χρησιμότητα που έχουν οι ΚΟΙΝΣΕΠ, προκειμένου να συνεχίσουν οι δήμοι να προσφέρουν το κοινωνικό τους έργο. Ο Δήμαρχος Καλλιθέας υπογράμμισε ότι αυτήν την περίοδο της κρίσης μόνο οι δήμοι προσφέρουν κοινωνικές δομές στους πολίτες.
Επίσης, ο κ. Ασκούνης σχολιάζοντας την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου τόνισε ότι δεν μπορεί να καταλάβει τους λόγους που απορρίφθηκε η σύμβαση του Δήμου μεταμόρφωσης με την ΚΟΙΝΣΕΠ, καθώς υπάρχει συγκεκριμένος νόμος ο 4019/11 που το καλύπτει.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης ενημέρωσε ότι στο προσεχές διάστημα το κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο της αυτοδιοίκησης θα πιέσει ώστε να βρεθεί λύση και δήλωσε ότι όποια απόφαση πάρει το δημοτικό συμβούλιο θα είναι δίπλα του η ΚΕΔΕ.

Τα «έψαλαν» στη διοίκηση
Ο κ. Ασκούνης αποχώρησε περίπου στα μισά της συνεδρίασης η οποία κράτησε κοντά στις 4 ώρες και η αλήθεια είναι ότι μετά την αποχώρηση του προέδρου της ΚΕΔΕ η πλευρά της αντιπολίτευσης επέκρινε με ένταση την τακτική που ακολούθησε η δημοτική αρχή, καθώς τις χρέωσε προεκλογικές σκοπιμότητες.

  pronoiakesdomes.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.