!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στο Δήμο Αμαρουσίου

“Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις” (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) στο Δήμο Αμαρουσίου : Η πόρτα της ιδιωτικοποίησης άνοιξε


Ο νέος προεκλογικός στρατός της διοίκησης Πατούλη
Η δημοτική αρχή Αμαρουσίου, αποφάσισε να εκχωρήσει τόσο τις υπηρεσίες καθαριότητας, όσο και τις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικοί σταθμοί, Κ.ΑΠ.Η. «βοήθεια στο σπίτι, ψυχοκοινωνική υποστήριξη κ.α.) , σε ιδιωτικές εταιρίες που φέρουν πλέον τον εύηχο τίτλο «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.).
Με αδιαφάνεια και χωρίς να δημοσιοποιεί ακόμα και σήμερα τα ονόματα των εταίρων της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για τις κοινωνικές υπηρεσίες, έφερε εκτός ημερησίας διάταξης (δηλαδή στα μουλωχτά) το θέμα στη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου του Δήμου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) την περασμένη Τρίτη.
Η απόφαση αυτή της διοίκησης Πατούλη βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με τις μνημονιακές πολιτικές που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση.
Τις πολιτικές που πρότεινε σε παλαιότερες συναντήσεις του με το δήμαρχο Αμαρουσίου ο “γνωστός” μας πια κ. Φούχτελ μεταφέροντας την τεχνογνωσία της Γερμανικής κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις», τις οποίες θα χρηματοδοτήσει ο Δήμος Αμαρουσίου ή το Νομικό του Πρόσωπο “Ο.ΚΟΙΠ.Α.Δ.Α.”, μέσω των συμβάσεων που θα υπογράψει, είναι κατ’ ουσία δουλεμπορικές καθώς θα απασχολούν εργαζόμενους με μισθούς της τάξεως των 350 ευρώ, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, για την παροχή των υπηρεσιών που πραγματοποιούν σήμερα εργαζόμενοι του Δήμου με διάφορες σχέσεις εργασίας (μόνιμοι υπάλληλοι αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου κ.α.).
Το φάσμα της απόλυσης των υπαλλήλων του Δήμου, εάν λάβουμε υπόψη μας τα περί “κινητικότητας” και “κατάργησης νομικών προσώπων” που ακούμε καθημερινά από τα χείλη των υπουργών της εσωτερικής τρόικας, είναι πλέον ορατό.
Η αντικατάσταση των εργαζομένων του δήμου, από ενοικιαζόμενους εργαζόμενους από τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. είναι το μελλοντικό σχέδιο της κυβέρνησης και βρίσκει τη διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου πρόθυμη να παίξει για ακόμα μια φορά το ρόλο του δήμου πιλότου.
Η διοίκηση Πατούλη για ακόμα μια φορά αναιρεί αυτά που είχε υποστηρίξει στο παρελθόν. Είναι νωπή η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου αναφέρεται ρητά πως δεν θα χρησιμοποιηθούν οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για τις υπηρεσίες του Δήμου.
Η διοίκηση Πατούλη προτιμά να χαρακτηριστεί ως ψεύτρα και αφερέγγυα παρά να δυσαρεστήσει τους κυβερνητικούς εταίρους και τον φίλο της κ. Φούχτελ.
Υπάρχει όμως και ένας ακόμα λόγος που η διοίκηση Πατούλη επιχειρεί τη συνεργασία με τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. :
Επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» ως προεκλογικό στρατό. Με τα χρήματα των δημοτών για τις ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες (π.χ. καθαριότητα), θα πραγματοποιήσει, μέσω των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., τα ρουσφέτια που δεν μπορεί να κάνει μέσω του Δήμου. Θα επιδιώξει την πολιτική της επιβίωση για ακόμα μια φορά με τα χρήματα των δημοτών.
  
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» καλεί τους εργαζόμενους του δήμου, να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και το εργασιακό του μέλλον και να αποτρέψουν άμεσα, με οποιονδήποτε τρόπο επιλέξουν τη λειτουργία τέτοιων ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στις υπηρεσίες του Δήμου.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» καλεί τους πολίτες του Αμαρουσίου, να υπερασπιστούν το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου (καθαριότητα, κοινωνικές υπηρεσίες, κ.α.) και να μην επιτρέψουν να σπαταληθούν τα χρήματά τους για τη δημιουργία του νέου προεκλογικού, πελατειακού στρατού της διοίκησης Πατούλη.
Η μελλοντική ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών είναι βέβαιο (υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα) πως θα φέρει την αύξηση του κόστους, την πτώση της ποιότητας και ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζόμενους.
http://ermispress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.