!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Συναντηση του Πανελληνιου Συντονιστικου Οργανου Κοιν.Σ.Επ στο υπουργειο διοικητικης μεταρρυθμισης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 8/4/2014

Στις 8 Απριλίου 2014 η αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Κοιν.Σ.Επ συναντήθηκε εκ νέου με τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κύριο Διονύση Μελιτσιώτη σαν συνέχεια της συνάντησης της 4ης Απριλίου που διεκόπη απρόσμενα λόγω εκτάκτων υποχρεώσεων του.

Στην συνάντηση παρευρέθη και ο κύριος Παπαδόπουλος Γεώργιος, νομικός σύμβουλος του υπουργείου με εμπειρία σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Στην συζήτηση που αποδείχθηκε γόνιμη μας ζητήθηκε να καταθέσουμε τις εμπειρίες μας από την λειτουργία του νόμου αλλά και τις δυσκολίες εφαρμογής του εκεί όπου δεν λειτουργεί.
Αντηλλάγησαν απόψεις για την δυνατότητα αποσαφήνισης κάποιων εδαφίων όπως το 5ο εδάφιο του άρθρου 12 περί προγραμματικών συμβάσεων αλλά και της συμπλήρωσης του νόμου αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής των Κοιν.Σ.Επ. σε έναν ανοικτό διαγωνισμό. Συζητήθηκε το ενδεχόμενο ύπαρξης κοινωνικής ρήτρας στις προκηρύξεις έργων, τα κριτήρια επιλογής προσωπικού και μοριοδότηση των Κοιν.Σ.Επ. ενδεχομένως με την προσθήκη κοινωνικού αποτυπώματος και των καλών πρακτικών
Επαναφέραμε το θέμα ανυπαρξίας κεφαλαίων και κατά συνέπεια την απαγορευτική για εμάς πληρωμή της εγγυητικής επιστολής που ζητείται σε κάθε ανοικτό διαγωνισμό.
Η συζήτηση ήταν σε άριστο κλίμα και οι κύριοι Μελιτσιώτης και Παπαδόπουλος με πολύ θετικές προσεγγίσεις και ερωτήματα αναφορικά με την εμπειρία μας έως τώρα έδειξαν ότι επιθυμούν να συμβάλλουν ταχύτατα – κατά το δυνατόν – στην επίλυση των ασαφειών του νόμου με νέα νομοθέτηση.
Για τον σκοπό αυτό μας ζήτησαν να καταθέσουμε προτάσεις οι οποίες να συγκλίνουν στην απεμπλοκή άρθρων του νόμου για να μην αποτελέσουν και στο μέλλον σημεία ερωτημάτων και ασάφειας που θα έχουν ως αποτέλεσμα τις εκ νέου αμφιβολίες των ελεγκτικών φορέων αλλά και την ατολμία του δημοσίου και ΟΤΑ στο να προχωρούν σε απ’ ευθείας συνεργασίες με Κοιν.Σ.Επ.
Κλείνοντας μας ενημέρωσαν ότι η πρόσφατη υπόθεση του δήμου Μεταμόρφωσης (συνεργασία με Κοιν.Σ.Επ.) είχε αρνητική έκβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και η απόφαση αυτή στηρίζεται σε κοινοτικό δίκαιο το οποίο δεν ακολουθήθηκε στον 4019/2011 και συγκεκριμένα στο άρθρο 12, εδάφιο 5.
Σύμφωνα με τα παραπάνω αναμένουν γραπτές προτάσεις μας και ενδεχόμενα μετά από αυτές να συνεχίσουμε την συζήτηση. Όπως μας ενημέρωσαν οι προαναφερόμενοι συνομιλητές μας αναμένουν και το τελικό κείμενο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (το οποίο δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί) για να μελετήσουν τις αιτιάσεις του.

Εκ του συντονιστικού παρόντες ήταν:
Κανάκη Ματίνα (Γεν. Γραμματέας Κοιν.Σ.Επ. ΕΚΑΤΗ)
Κατωμέρης Στέλιος (Πρόεδρος Κοιν.Σ.Επ. Αλληλεγγύη Νοτίων Προαστίων)
Στρατάκος Άρης (Πρόεδρος, Κοιν.Σ.Επ. ΕΚΑΤΗ
Φίσκιλης Άγγελος (Μέλος, Κοιν.Σ.Επ. Κοινωνικός Συνδετήρας)


http://koinsep.org
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.