!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Χατζηδάκης: Τρίτη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ η Ελλάδα – Ποια έργα θα τρέξουν τη νέα περίοδο (πίνακες)

Τα στοιχεία για την απορρόφηση των κονδυλίων του υφιστάμενου προγράμματος ΕΣΠΑ αλλά και τον προγραμματισμό για το επόμενο παρουσίασε σήμερα   ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης.

Η χώρα μετά από έξι χρόνια ύφεσης μπαίνει σε έναν νέο οικονομικό κύκλο, δήλωσε ο κύριος Χατζηδάκης που επεσήμανε ότι  η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση της ΕΕ ως προς την απορρόφηση του συνόλου του προγράμματος με ποσοστό 79,32% (14 μονάδες πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο) ενώ σε ό,τι αφορά στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμεία βρίσκεται:
- Στην πρώτη θέση για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με ποσοστό 81,68%.
- Στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο το ποσοστό απορρόφησης είναι 70,64% έναντι 68,71% που είναι ο κοινοτικός μέσος όρος και είναι στη 12η θέση.
- Στο Ταμείο Συνοχής η ελληνική επίδοση είναι η τρίτη καλύτερη στην ΕΕ με ποσοστό 81,88%.
Όπως τόνισε ο υπουργός το ΕΣΠΑ λειτούργησε ως ανάχωμα στην οικονομική κρίση ενώ το επόμενο ΕΣΠΑ με κονδύλια 20,8 δισ. ευρώ θα αποτελέσει τον καταλύτη για να περάσει η χώρα στην ανάπτυξη.

Τι θα τρέξει στο νέο ΕΣΠΑ
Αυτοκινητόδρομοι, σιδηρόδρομοι, έργα διαχείρισης απορριμμάτων, στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και δράσεις ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής θα «τρέξουν» και στο νέο ΕΣΠΑ. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα συνεχιστούν δράσεις όπως το εξοικονομώ κατ” οίκον και η στήριξη των εξαγωγών ενώ τη διετία 2014- 2015 που αποτελεί περίοδο επικάλυψης μεταξύ του τρέχοντος ΕΣΠΑ και του νέου θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση συγκεκριμένων προγραμμάτων.
Θα υπάρχουν τέσσερα Εθνικά Επιχειρησιακά Προγράμματα και 13 Περιφερειακά, καθώς η κάθε Περιφέρεια, θα διαθέτει πλέον το δικό της πρόγραμμα με αυξημένους πόρους που ανέρχονται στο 35% του συνολικού προϋπολογισμού.
Σε ό,τι αφορά το Εθνικό Πρόγραμμα για την Κοινωνική Συνοχή, οι δράσεις που αφορούν την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας. Το πρόγραμμα αυτού του Ταμείου είναι ύψους περίπου 2,4 δισ. ευρώ και το μερίδιό του είναι αυξημένο στο νέο ΕΣΠΑ, σε σχέση με το σημερινό. Για την ακρίβεια, το μερίδιό του θα ανέρχεται σε ποσοστό 31% έναντι του σημερινού 25%, επί του συνόλου των δράσεων του ΕΤΠΑ και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
Το Πρόγραμμα «Επανεκκίνηση» του νέου ΕΣΠΑ που αφορά την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία θα είναι το μεγαλύτερο από όλα τα προγράμματα. Σε αντίθεση με το παρελθόν, εκεί κατευθύνονται οι περισσότεροι πόροι, δηλαδή το 25% του συνολικού προϋπολογισμού με κονδύλια ύψους 4,2 δισ. ευρώ.
Υπάρχουν επίσης τα Εθνικά Επιχειρησιακά Προγράμματα για τη Μεταρρύθμιση στο Δημόσιο που θα λάβει περίπου 430 εκατ. ευρώ και το Πρόγραμμα για το Περιβάλλον και τις Μεταφορές με 4 δισ. ευρώ.
Με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, τα Προγράμματα θα σταλούν στις Βρυξέλλες.
Εκτίμηση του υπουργείου είναι πως μέχρι τις 28 Απριλίου, θα έχουν σταλεί όλα τα Τομεακά και Περιφερειακά Προγράμματα, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Θεσμικές αλλαγές
Ακόμα, είπε ο υπουργός ότι δημιουργείται επιτελική ομάδα ΕΣΠΑ σε κάθε υπουργείο, περιορίζεται το πλήθος και ο ρόλος των Διαχειριστικών Αρχών και επιτυγχάνεται περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών.
Συγκεκριμένα, οι αλλαγές θα διευκολύνουν τόσο τους φορείς του Δημοσίου για την προετοιμασία των φακέλων, τη διεξαγωγή των διαγωνισμών και την διεκπεραίωση των διαδικασιών χρηματοδότησης από τα Κοινοτικά ταμεία, όσο και τους τελικούς ωφελούμενους από τις Κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα.

ΠΙΝΑΚΕΣ



aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.