!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Για τις...ΚΟΙΝΣΕΠ και πάλι ο προεκλογικός καυγάς στη Λαμία!

 http://www.lamiafm1.gr
 
Επίθεση  κατά της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά κατά του Δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά εξαπέλυσε ο συνδυασμός του υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη με αφορμη΄την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για τις 3 ΚΟΙΝΣΕΠ του Δήμου Λαμιέων.
Ο κ.Σταυρογιάννης με γραπτή δήλωση του αναφέρει:
Ύστερα από τις επισημάνσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή περί της αμφίβολης νομιμότητας των προγραμματικών συμβάσεων των Δήμων με τις ΚΟΙΝΣΕΠ, τις οποίες χαρακτήρισε «μία νέα φάμπρικα με καινούργιες ΜΚΟ», ήρθε η υπ’ αριθμ. 2007/2014 απόφαση του τμήματος μείζονος-επταμελούς σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που τον επιβεβαιώνει απόλυτα, απορρίπτοντας προγραμματική σύμβαση Δήμου της Αττικής και μιας ΚΟΙΝΣΕΠ με περιεχόμενο την λειτουργία βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του δήμου.
Η κρινόμενη σύμβαση, δηλαδή κρίθηκε παράνομη και αντίθετη προς το πνεύμα του Νόμου.
Κατά συνέπεια οι προγραμματικές συμβάσεις των Δήμων με ΚΟΙΝΣΕΠ είναι συμβάσεις αμφίβολης νομιμότητας και χρησιμοποιούνται ως κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών δομών του Δήμου και ως προεκλογικά πυροτεχνήματα δημιουργώντας ψεύτικες ελπίδες στους δημότες για εξασφάλιση εργασίας.
Ας σταματήσουν λοιπόν κάποιοι, σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης, να εκμεταλλεύονται την αγωνία για επιβίωση των δημοτών για πρόσκαιρες ανάγκες πολιτικής επιβίωσης και να συμπαρασταθούν με ειλικρινή διάθεση στους συμπολίτες μας.
Ο υποψήφιος σύμβουλος του συνδυασμού του κ.Σταυρογιάννη Ζαχαρίας Χαλβαντζής,δικηγόρος Λαμίας παρουσίασε μέσα απο το  κεντρικό δελτίο του FM-1 την νομική διάσταση του θέματος επισημαίνοντας οτι  ο κ.Κοτρωνιάς εγκλωβίζει δεκάδες  ανθρώπους που στην αγωνία τους  να βρούν μια εργασία έστω και με το καθεστώς της αυταπασχόλησης μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ, επιδίδεται σε άγρα ψήφων ενω γνωρίζει οτι με βάση τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου αυτες δεν πρόκειται να υλοποιηθούν ως παράνομες!
Από την  πλευρά του συνδυασμού της πλειοψηφίας ο υποψήφιος του συνδυασμού του κ.Κοτρωνιά και  πρόεδρος σήμερα της Κοινωφελούς εταιρίας του Δήμου Ακης Ζωμένος παρενέβη στο δελτίο του FM-1 και τόνισε ότι  ο συνδυασμός του κ.Σταυρογιάννη έχει την αίσθηση  ότι συνέλαβε τον Δήμο "κλέπτοντα οπώρας" αλλ'α αγνοεί ότι όλα είναι  νόμιμα και  εγκεκριμμένα απο  τους ελεγκτικούς  φορείς."Ας ψαναζητήσουν άλλα πεδία κριτικής γιατί  το θέμα των ΚΟΙΝΣΕΠ δεν ...πουλάει" είπε ο κ.Ζωμένος.
Νωρίτερα ο κ΄Κοτρωνιάς έδωσε στην  δημοσιότητα γραπτή δήλωση όπου αναφέρονται και τα εξής:
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Δήμος Λαμιέων βρέθηκε στο στόχαστρο κριτικής για ανύπαρκτες επιχορηγήσεις Κοινωνικών Συνεταιριστικών επιχειρήσεων μετά από δηλώσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κυρίου Λέανδρου Ρακιντζή. Ήδη ο Δήμαρχος Λαμιέων έχει επικοινωνήσει με τον κύριο Ρακιντζή, όπου διευκρινίστηκε ότι οι αναφορές του αφορούν γεωγραφικό προσδιορισμό της έδρας των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και όχι ενεργές συμβάσεις ή επιχορηγήσεις του δήμου με παρόμοιες επιχειρήσεις.
Εκείνο το όποιο προκύπτει από τα συγκεκριμένα έγγραφα είναι ότι ουδέποτε ο δήμος επιχορήγησε ΚΟΙΝΣΕΠ καθώς από το 2012 οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν αποφανθεί ότι μία τέτοια επιχορήγηση δεν είναι νόμιμη. Σε ότι αφόρα τις αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου για προγραμματικές συμβάσεις( δυνατότητα την οποία δίνει η νομοθεσία) εξηγείται και στην επιστολή προς τον κύριο Γενικό Επιθεωρητή ότι θα προχωρήσουν εφόσον εγκριθούν από τις ελεγκτικές υπηρεσίες.
Με δική του παρέμβαση ο  υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του κ.Σταυρογιάννη και πρωην αντιδήμαρχος Δήμος Καλαμπαλίκης τόνισε ότι  η Δημοτική Αρχή επιχειρεί με αλχημείες και εικονικούς εξωραϊσμούς να δείξει φιλολαικό πρόσωπο,αγνοεί όμως ότι  όπως η απόφαση για τον Δήμο Αθηναίων κρίθηκε παράνομη το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση των ΚΟΙΝΣΕΠ του Δήμου Λαμιεών,προς τι λοιπόν  όλο αυτο το σκηνικο. λιγο πριν τις εκλογές; Δεν γνωρζουν οτι  την επομένη των εκλογών θα είναι υποχρεωμένοι  να απολογηθούν στους ανθρώπους που υπόσχονται χωρίς να έχουν την δυνατότητα να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.