!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ως και 9 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"


"Στον αέρα η συνέχιση της εργασίας τους", τονίζει το εργατικό κέντρο της Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

"Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", καθώς εκτός από την ελλιπή στελέχωση των μονάδων και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, παραμένουν απλήρωτοι μέχρι και 9 μήνες σε μια σειρά δήμους του νομού Λάρισας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους.

Να σημειωθεί ότι το “Βοήθεια Στο Σπίτι” λήγει στις 30 Σεπτέμβρη 2014 και ότι στο Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με τίτλο “Εκπαίδευση - Κατάρτιση - Απασχόληση” αναφέρονται μόνο οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και καμιά άλλη δομή.

Στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, που η κατάσταση για τα φτωχά λαϊκά στρώματα συνεχώς επιδεινώνεται, η ανάγκη για ανάπτυξη των δημόσιων και δωρεάν προνοιακών υπηρεσιών που θα καλύπτουν πλήρως όλες τις ανάγκες τους, χωρίς αποκλεισμούς, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, ζητά από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους:

- Να φροντίσουν να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη πληρωμή τους.

- Να μη σταματήσει τη λειτουργία του, το πρόγραμμα "ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ" καθώς και άλλες κοινωνικές δομές (ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΑμΕΑ, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, κλπ.).

- Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κλάδων ώστε να καλύπτουν τις διαρκώς αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες, καθώς επίσης και να εξασφαλιστούν αναγκαίες δομές για τη λειτουργία τους.

- Να παρέχονται αποκλειστικά από μόνιμες κρατικές δομές αναπτυγμένες πανελλαδικά, χρηματοδοτούμενες κατά 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό και με αξιοποίηση των κονδυλίων από την ΕΕ.

- Να παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις και απολύτως δωρεάν, αποσυνδεδεμένες από την ασφαλιστική, εισοδηματική κατάστασή τους, είτε είναι Έλληνες ή μετανάστες". 
 
 
http://www.ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.