!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Κοινωνική πρόνοια νέο πρόσωπο – νέες προοπτικές


Κοινωνική πρόνοια νέο πρόσωπο – νέες προοπτικές (pics)

Ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στην ομιλία του στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας «Επ’ Αρωγή» που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης υπό την αιγίδα του Υπουργείου με θέμα «Κοινωνική πρόνοια νέο πρόσωπο – νέες προοπτικές» τόνισε τα εξής:
Επιτακτικό χρέος και ευθύνη όλων είναι η ενίσχυση και η μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις. Στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης χρειαζόμαστε πρωτίστως ένα δίχτυ ασφαλείας για τους πλέον αδύναμους, τους κοινωνικά αποκλεισμένους, εκείνους που βρίσκονται κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας αλλά και ένα ενεργητικό, ευέλικτο, καλά στοχευμένο, έξυπνο, δίκαιο και λειτουργικό πλέγμα υπηρεσιών και παροχών ώστε να αντιμετωπιστούν νέες μορφές φτώχειας και νέες ανισότητες με στόχο ένα εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης.
kege1

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στηρίζει τα προγράμματα Πρωτοβάθμια Κοινωνικής Φροντίδας και χρηματοδοτεί τις δράσεις των ανοικτών δομών. Στη Δευτεροβάθμια Κοινωνική Φροντίδα προτεραιότητα αποτελεί η ολοκλήρωση των οργανογραμμάτων των κέντρων κοινωνικής πρόνοιας, με τη στελέχωση τους με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό. Επίσης, έχει δημιουργηθεί το πλαίσιο για σχέδια εξυγίανσης, που αφορούν όλους τους φορείς κλειστής φροντίδας με οικονομικές δυσκολίες και συσσώρευση οφειλών στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα προγράμματα που υλοποιεί το Υπουργείο είναι τα εξής:
    Οικογενειακά Επιδόματα: Απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό στηρίζονται οι 650 χιλιάδες πλέον αδύναμες οικογένειες με παιδιά, με 700 εκατ. ετησίως.
    Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και 68.000 παιδιά παίρνουν εισιτήριο για παιδικούς, βρεφικούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΑμεΑ.
    Προνοιακά επιδόματα 720 εκατ. το χρόνο.
    Συνεχίζεται η λειτουργία των ΚΗΦΗ και Κέντρων διημέρευσης ΑμεΑ, με την ένταξη τους στο νέο ΕΣΠΑ.
    Αναβαθμίζεται και συνεχίζεται το προγράμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
     Εντάχθηκαν για ένα ακόμη χρόνο οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο ΕΣΠΑ.


Στις αμέσως προσεχείς εβδομάδες το Υπουργείο είναι έτοιμο να παρουσιάσει τις εξής νέες θεσμικές παρεμβάσεις:
α) τη θεσμοθέτηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά από το Σεπτέμβριο του 2014 και από το 2015 καθολικά
β) σχέδιο για τους άστεγους (ενίσχυση συσσιτίων, κάλυψη άμεσων στεγαστικών αναγκών, υπηρεσίες  ψυχοκοινωνικής στήριξης, συμβουλευτικής στη διαχείριση του νοικοκυριού και στήριξης για (επαν) ένταξη στην αγορά εργασίας)
γ) κατάθεση του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την αξιοποίηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Απόρων για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας.
CretePlus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.