!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Οριστικά και μετά το 2015 το «Βοήθεια στο Σπίτι», Καταγγέλλει την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ο Σίμος Δανιηλίδης

   bohthia sto spiti - danihlidis 

Επιβεβαιώθηκε εκ νέου η ορθότητα της επιμονής της Αυτοδιοίκησης στη συνέχιση της λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά και τη ψήφιση από τη Βουλή των σχετικών διατάξεων.
Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο αφορά την κατ’ οίκον εξυπηρέτηση άρρωστων, κατάκοιτων, ανάπηρων, ανήμπορων και άπορων ηλικιωμένων, παρατάθηκε ως τις 31 Δεκεμβρίου 2015, με διασφάλιση της χρηματοδότησης με 120 εκατομμύρια ευρώ και διατήρησης όλων των θέσεων εργασίας.
Παράλληλα, θεσμοθετείται και η διάδοχη μορφή του προγράμματος από τον Ιανουάριο του 2016 με δύο επιμέρους προγράμματα. Πρόκειται για το «Κατ’ Οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και το «Κατ’ Οίκον Κοινωνική Φροντίδα» για τους οικονομικά αδύναμους, ηλικιωμένους, ανασφάλιστους και άτομα με αναπηρία, με διαχειριστή και των δύο την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. και φορείς υλοποίησης τους δήμους, τα νομικά τους πρόσωπα και άλλους φορείς της Αυτοδιοίκησης.

                       Ο αγώνας απέδωσε
Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης εξέφρασε  την ικανοποίησή του για την αποδοχή εκ μέρους της Πολιτείας των υλοποιήσιμων προτάσεων της Αυτοδιοίκησης για την κάλυψη μεγάλου μέρους των κοινωνικών προβλημάτων που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση, χαρακτηρίζοντας ως «ιστορική και μεγάλη» τη χθεσινή ημέρα ψήφισης της σχετικής τροπολογίας. Παράλληλα, ο Σίμος Δανιηλίδης εκφράζει την πικρία και τη διαμαρτυρία του γιατί το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» στη Βουλή, σε αντίθεση μάλιστα με το ΚΚΕ που υπερψήφισε όπως και τα άλλα κόμματα.  «Η ηγεσία και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στην κοινωνία για ποιο λόγο στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών μιλούσαν καταγγελτικά για τον κίνδυνο διακοπής του προγράμματος, αλλά όταν ήρθε η κρίσιμη ώρα για την παράτασή του και τη διασφάλιση της συνέχισής του σε μόνιμη βάση, επέλεξαν να ψηφίζουν “παρών”», ανέφερε.
« Ως κεντρικά όργανα της Αυτοδιοίκησης είχαμε από καιρό επιδοθεί σε έναν μεθοδικό, διακριτικό και επίμονο αγώνα κατάδειξης της κρισιμότητας συνέχισης του εξαιρετικά απαραίτητου για την ελληνική κοινωνία προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”». Του μεγαλύτερου, του καλύτερου και του πιο καταξιωμένου κοινωνικού προγράμματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο εδώ και 15 και πλέον χρόνια παρέχει υψηλού επιπέδου ποιοτικές υπηρεσίες σε 100.000 ηλικιωμένους», τόνισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, κάνοντας λόγο για γόνιμο διάλογο με την Πολιτεία.             «Η άριστη και καθοριστική συνεργασία που έχουμε με τον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, τον οποίο για μία ακόμη φορά ευχαριστούμε και συγχαίρουμε δημόσια για την ευαισθησία, την προσοχή και την αποτελεσματικότητά του, απέδωσε καρπούς. Ευχαριστούμε και τον υπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Μανιάτη ο οποίος, παρόλο που το αντικείμενο της τροπολογίας δεν ήταν συναφές με το Σχέδιο Νόμο για το Ρυθμιστικό που ψηφίστηκε από το θερινό τμήμα της Βουλής, την έκανε δεκτή και την προώθησε άμεσα».

Το χθες και το αύριο του προγράμματος
Ο Σίμος Δανιηλίδης, ως εμπνευστής της ιδέας του «Βοήθεια στο Σπίτι», δηλώνει υπερήφανος για την εξέλιξή του. «Παρόλο που κάποτε είχα χαρακτηριστεί “εκτός πραγματικότητας” χαίρομαι που πλέον σήμερα έχει γίνει πλήρως αποδεκτή η φιλοσοφία της κοινωνικής αυτής δράσης, μέσω της οποίας δεν ωφελούνται μόνο 100.000 ηλικιωμένοι πανελλαδικά, αλλά και το ασφαλιστικό σύστημα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Διότι αν δεν φροντίζαμε εμείς ως Αυτοδιοίκηση τους ηλικιωμένους αυτούς, τότε θα ήταν καθημερινοί ‘‘πελάτες’’  νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, εργαστηρίων, κ.λπ., με πάνω από 1 δισ. ευρώ ετήσια δαπάνη για το ασφαλιστικό σύστημα», επισημαίνει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από την επιτυχία για την παράταση του «Βοήθεια στο Σπίτι» με το σημερινό πλαίσιο λειτουργίας ως το Δεκέμβριο του 2015,  πολύ σημαντικό είναι και το κομμάτι που αφορά τα δύο διάδοχα προγράμματα, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2016.
«Επεξεργαζόμαστε όλη αυτή την περίοδο τις λεπτομέρειες του νομοθετικού πλαισίου. Πρέπει εγκαίρως όλοι μας, η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και η ΚΕΔΕ, ο αρμόδιος υφυπουργός Β.Κεγκέρογλου και οι συναρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, καθώς και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, να προετοιμαστούμε σωστά προκειμένου πολύ πριν το Δεκέμβριο του 2015 να είμαστε πανέτοιμοι να περάσουμε ομαλά στη διάδοχη κατάσταση. Να προχωρήσουμε στο νέο πλαίσιο που θα αφορά την κατ’ οίκον κοινωνική φροντίδα συνταξιούχων, ανασφάλιστων, μεταναστών και ανάπηρων ηλικιωμένων, καθώς και την εξασφάλιση της πρόσβασής τους σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (εξετάσεις, καρδιογραφήματα, θεραπείες, κ.ά.). Έτσι θα αναβαθμίσουμε και θα διευρύνουμε περισσότερο τις υπηρεσίες και όχι μόνο δεν θα χάσει κανείς εργαζόμενος τη θέση του αλλά θα χρειαστούμε κι άλλους χίλιους, χωρίς μάλιστα καμία επιβάρυνση του κρατικού ή δημοτικού προϋπολογισμού», καθιστά σαφές ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.


 http://newsta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.