!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Απόφαση-πιλότος για συμβασιούχους σε κοινωνικές δομές

Τη δυνατότητα να διεκδικήσουν συμβάσεις αορίστου χρόνου έχουν πλέον επτά εργαζόμενοι σε ΚΔΑΠ των Ιωαννίνων έπειτα από μία πολύ σημαντική απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Εφετείο Ιωαννίνων. Οι εργαζόμενοι αυτοί εργάζονταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, που στη συνέχεια πέρασαν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών με τον «Καλλικράτη», αλλά είχε κριθεί ότι δεν πληρούσαν τα κριτήρια για την αλλαγή της σύμβασής τους βάσει του Π.Δ. Παυλόπουλου.

Η απόφαση κρίνει ότι οι εργαζόμενοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ότι είχαν ενεργές συμβάσεις στην έναρξη ισχύος του Προεδρικού Διατάγματος το 2004 και ότι συνολικά οι διαδοχικές συμβάσεις τους είχαν καλύψει διάστημα 24 μηνών ώς τότε, με εργασία στον ίδιο φορέα και με την ίδια ειδικότητα. Οι επτά εργαζόμενοι στα Ιωάννινα, οι οποίοι συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με συμβάσεις, έχοντας κάποιοι συμβάσεις ακόμα κι από το 2000, αναμένουν τώρα τις κινήσεις του Δήμου Ιωαννιτών, ώστε να μπορέσουν να εργαστούν με σύμβαση αορίστου χρόνου που θα τους προσφέρει σταθερό εργασιακό περιβάλλον.

Μία κρίσιμη πτυχή της υπόθεσης είναι ότι στην πράξη δίνεται η δυνατότητα σε συμβασιούχους ιδιωτικού δικαίου να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια, ανεξαρτήτως των αποφάσεων άλλων θεσμικών οργάνων, όπως το ΑΣΕΠ ή τα διοικητικά δικαστήρια. Επιπλέον αναγνωρίζεται επί της ουσίας ότι η εργασία τους, όχι απλώς καλύπτει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του φορέα, αλλά και ότι γίνεται σε έναν φορέα απασχόλησης, όπως είναι τα ΚΔΑΠ, που παράγει κοινωνικό έργο. Οι προνοιακές δομές των δήμων δεν είναι, δηλαδή, απλώς φορείς παραγωγής έργων με προγράμματα, αλλά φορείς προνοιακών υπηρεσιών. Η απόφαση μπορεί συνεπώς να αξιοποιηθεί και από άλλους συμβασιούχους που εργάζονται σε ανάλογες δομές και πληρούν αυτά τα κριτήρια (Βοήθεια στο Σπίτι, βρεφονηπιακοί κ.ά.).

Φιλ.Καρ.


http://www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.